מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלות חשובות לד"ר אבליןליאור04/01/2010
שלום רב
אני בת 30 . יש לי פיברומיאלגיה, אובחנתי על ידך לפני כחמש וחצי שנים. מצבי משתפר כל הזמן אך עדיין סובלת מהסימפטומים הידועים של פיברו כמו כן אובחנתי באותה תקופה כצליאקית.
בדיקות דם תקופתיות הראו כמה נתונים שאיני יודעת משמעותם ומוטרדת מהם מאוד, אשמח אם תוכל להסביר במה מדובר ומה עליי לעשות.
anti cardiolipin igm 26.90(הנורמה היא 0-12)
anti cardiolipin igg 33.8 (הנורמה 0-12)
albumin(by ep) 54(הנורמה 55.8-66.1)
urea 10 (הנורמה 17-43)
כל השאר יחסית תקין.
בנוסף, מכל הדעות הסותרות המושמעות לגבי חיסון נגד שפעת החזירים , אני חוששת מתגובה פיזית קשה לחיסון, עם זאת לא ברור לי האם חולות בפיברו נמצאות בקבוצת סיכון.
מה המלצתך לגבי חיסון עבור חולות בפיברומיאלגיה?
רב תודות
על תשובותיך ועל עשייתך הברוכה כל כך למען חולות(וחולי) פיברומיאלגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין04/01/2010יעל שלום
הממצא בבדיקות מראה על נוכחות של נוגדנים מסוג אנטי קרדיוליפין. מדובר בנוגדן עצמי שמערכת החיסון מייצרת "בטעות". נוגדן זה עלול לגרום לבעיות בקרישת הדם (כלומר לקרישיות יתר) וכמו כן לבעיות בזמן הריןן, לרבות הפלות, רעלת הריון וכו'. לנוגדנים אלה אין קשר לפיברומיאלגיה. כמו כן צריך לציין שנוגדנים מסוג זה קיימים אצל חלק מהסבולים מחלת הזאבת. מצד שני, ההתייחסות לנוגדנים אלו תלייה בביטוי הקליני שלהם. אם מוצאים נוגדן כזה אצל אדם שסבל מאירוע של קרישת דם (בורידי הרגליים, בריאות וכו') - הדבר מחייב מתן תרופות נוגדות קרישה באופן קבוע. אולם אם מוצאים נוגדן כזה אצל אדם שלא סבל מכל ארוע קרישתי - הדבר אינו מחייב טיפול אלא מעקב בלבד.
לגבי החיסון - ההמלצה היא לקבל אותו וזה נכון לכל האוכלוסיה. חולי פיברומיאלגיה אינם בקבוצת סיכון מיוחדת אבל בכל מקרה עדיף להתחסן מאשר להיחשף למחלה ולסיבוכיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאור04/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)