דלקת מפרקים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים.
    גליה
    07/01/2010

לדר אבלין שלום,
    אני לוקחת פלקווניל כבר שלושה חודשים, 200מג פעמיים ביום ואכן קימת הטבה.
    סבלתי מכאב חד בעיקר בברך ימין, שישנה שם שחיקת סחוס כבר שנים. האם זה אומר שהרופא המטפל ימליץ על הפסקת הטיפול התרופתי, או להפחית את המינון. אני סובלת מיובש בעיניים, שדי מפריע לי,ואני מבינה שזה אחד מתופעת הלואי של הפלקווניל.והייתי יותר משמחה אם הייתי מתפטרת מהתרופה או מחליפה אותה באחרת
    ,יצא לי קצת לקרא על תרופת הערבה, שיעילה במיוחד לדלקת מפרקים.
    האם תוכל להרחיב בעניין, גם לגבי תופעות הלואי.
    האם אני יכולה לבקש מהרופא המטפל לרשום לי את התרופה?

לגבי תוצאות בדיקת דם אחרונה:
    ESR - 36 לעומת 87 לפני שלושה חודשים.
    ראומטויד פקטור 14.1 לעומת 50.7 לפני שלושה חודשים.
    האם זה בסדר?

מודה לך מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/01/2010

ריקי שלום,
    בהנחה שמדובר בדלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) לא מומלץ להפסיק את הטיפול גם אם חלה הטבה במצב. הפסקת הטיפול עלולה להוביל להתלקחות של התהליך הדלקתי ואם הטיפול אינו גורם לתופעות לוואי משמעותיות כדאי להמשיך בו. אגב, יובש עיני אינו בהכרח תופעת לוואי של תרופות ועשוי להיות ביטוי של המחלה עצמה, אשר בחלק מהמקרים מלווה בסימנים של יובש בריריות הפה ובעיניים.
    לגבי ARAVA: מדובר בתרופה אנטי דלקתית יעילה אשר משפיעה לאורך זמן. תרופה זו די דומה ביעילותה לתרופה המקובלת מטוטרקסאט אך נמצאת בשימוש הרבה פחות נפוץ. גם תופעות הלוואי די דומות לאלו של מטוטרקסאט ובראשן הסכנה של פגיעה בכבד (היו בעבר אף מקרים בודדים של תמותה עקב סיבוכים כאלו). התרופה אושרה זה עתה (באיחור ניכר) בסל התרופות האחרון כטיפול בדלקת מפרקים שגרונתית. יש לציין שכיום במקרים בהם לא מסתדרים עם תרופות כמו מטוטרקסאט יש נטייה לעבור לתרופות הביולוגיות שהן יעילות מאד בדלקת מפרקים שגרונתית, אבל האופציה של טיפול ב - ARAVA היא בהחלט חלופה סבירה במצב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה.

גליה
    08/01/2010

תודה לך על תשובתך המפורטת,
    רק רציתי לדעת באופן חד משמעי, האם כל חיי אצטרך לחיות עם תרופות לדלקת מפרקים שגרונתית?(אכן זו האבחנה אצלי)
    יצא לי לשאול מספר רופאים לגבי משך הזמן בו אצטרך לקחת את התרופה, וקבלתי תשובות די מתחמקות ולא ברורות. האם זה אכן המצב?

ושוב תודה מראש.ושבת שלום.

ריקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/01/2010

ריקי שלום,
    בדרך כלל הטיפול בדלקת מפרקים שגרונתית צריך להמשיך באופן קבוע, ממש כמו הטיפול במחלות כרוניות אחרות כמו סוכרת ולחץ דם גבוה. לצערנו התרופות הקיימות כיום אינן מרפאות את המחלה, אלא רק מדכאות את תהליכי הדלקת ועל ידי כך מונעות עיוותים, מפחיתות כאב ומאפשרות אורח חיים תקין. חשוב לדעת שהטיפול התרופתי אף יכול להאריך חיים, או במילים אחרות למנוע את הקיצור בתוחלת החיים אשר קיים אצל חולי דלקת מפרקים, כתוצאה מסיבוכים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיות עם תרופות

שרית
    09/01/2010

יש תחליפים לתרופות האלה, אך זה לא המקום לדון בהן.
    המקום הנכון הוא בפורום צמחי מרפא, נטורופתיה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו