אנקילוזינג ספונדילטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנקילוזינג ספונדילטיס
    יצחק
    09/01/2010

אני ידוע כמי שחולה בבכטרב מזה כשלושים שנה, ואף עברתי ניתוח בארה"ב לתיקון הלומבר ויישור הגב לפני כעשרים שנה. יחסית לחולי בכטרב אני מרגיש טוב, אין לי כאבים כלל כבר מאז הניתוח, אולם לאחרונה (בערך שנתיים) התחלתי להרגיש ירידה בתחושה של רגל ימין הרגשה שהלכה והחמירה עד כדי כך שלפעמים נדמה לי שקיבלתי זריקת הרדמה לרגל, (מזכיר לחיים רדומות אחרי טיפול שינים), פניתי לנוירולוג שהפנה אותי למספר בדיקות וביניהם סי טי גב תחתון, בבדיקה זו נצפים שינויים אנקילוזיים לכל אורך הגב התחתון, לשאלתי האם זה דבר חדש, שכן כאבים אין לי כלל והאיזור כולו כבר היה מוקשח לפני עשרים שנה ויותר, ענה לי שאין לו אפשרות ודרך להשוות למה שהיה פעם והוא מציע לי לפנות לאורטופד.
    שאלותי,
    1. האם ייתכן שהמחלה תתעורר לחיים לאחר כ"כ הרבה שנים
    2. האם הסימפטומים הנ"ל אופיינים לאנקילוזינג ספונדיליטיס בכלל, ולאחר שנות דור רדומות בפרט?
    3. האם יש דרך לטפל בבעיה.
    4. אילו בדיקות יכולות לאושש ולאמת את האבחון הנ"ל לאחר שכאמור כל האיזור היה כבר מוקשח לפני עשרים וחמש שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנקילוזינג ספונדילטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    12/01/2010

יצחק שלום,
    התופעה שאתה מתאר נשמעת כבעייה עצבית. נראה שקיימת פגיעה באחד העצבים או באחד משורשי העצב המזינים את הרגל. פגיעה כזו עשויה להיות עקב לץ על שורש העצב ברמת עמוד השדרה או כתוצאה מנזק לסיב העצב עצמו כתוצאה ממחלות שונות. ספק אם מדובר בהתלקחות של דלקת המפרקים. בכל אופן כדאי להתייעץ עם נוירולוג ולבצע בדיקת EMG - בדיקה של ההולכה החשמלית בעצבי הגפיים התחתונות. בדיקה זו תסייע למקם ולאפיין את הפגיעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו