מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cardiolipin lgGנטע10/01/2010
הי.
יש לי קרוב לודאי ITP .
נעשו מספר בדיקות:
בבדיקות שעשו לי LAC נמצא תקין.
בAPLA, נמצא:
cardiolipin lgG - 23.9
2.8- cardiolipin lgm ab
beta-glycoprotein- 3.2
האם יש קשר התוצאה הגבוהה ב- cardiolipin lgG - 23.9 למחלת פרקים כלשהי ?
תודה.
רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי , דילגתם עלי..
נטע12/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד24/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/01/2010נוגדנים לקרדיוליפין נמצאים ברמה גבוהה בתסמונת נוגדי פוספוליפידים. המחלה מתאפיינת באירועים חוזרים של קרישי דם או בוריד או בעורק יתכן יחד עם הפלות חוזרות. תסמונת זו שכיחה גם בחולי זאבת. יתכן גם תרובוציטופניה בזבת ובתסמונת.
יתכן התפתחות של יותר ממחלה אוטואימונית באותו חולה.
בעדר תסמינים ולאחר בדיקה ע"י ראומטולוג, יש צורך במעקב בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcardiolipin lgG - 23.9
נטע13/01/2010הי..ממש תודה על התשובה.
לחדד הבנתי-
העובדה שיש לי נוגדנים מראה שיש לי את המחלה? היא נקראת APLA?
האם צריך לבדוק שאין לי זאבת?
כתבת שיתכן התפחות של יותר ממחלה אוטואימונית, למה כוונתך? שזה יכול להתפתח ? לאיזה מחלה זה יכול להתפתח?
אז בגלל תוצאה זו כדאי לי ללכת להבדק אצל רמטולוג? יכול להיות קשר לבעיית פרקים?
מודה ראש על התשובה!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד13/01/2010מחלה לא נקבעת ע"פ בדיקות דם. צריך גם לבדוק אם יש תסמינים מתאימים- כן כדאי שתהיה בדיקת ראומטולוג. הראומטולוג יבדוק לגבי תסמונת נוגדי פוספוליפידים בלבד (APS) או יחד עם זאבת-לופוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדיוליפין
נטע18/01/2010תודה רבה על תשובתך..
- כיצד בודקים אם יש זאבת? האם זאת בדיקת APLA שכוללת את 6 הסוגים?
אני חושבת שכשגילו לי את בעיית ה ITP בדקו לי לופוס והיה תקין יש מה לבדוק שוב?
(אם זה APLA אז בדקו לי רק 2 סוגים..)
- מה זה APS?
- אילו סוג של תסמינים יש למחלות אלה?
- האם מחלות אלה קשורות לכאבי פרקים וכדומה?
אודה מאוד על תשובתך!!!!!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד24/01/2010בדיקות דם ראשוניות לזאבת-לופוס כוללות שקיעת דם, רמת משלים, נוגדנים כנגד הגרעין (ANA) ובמידה וחיובי נוגדנים לדנ"א (DNA) ואחרות.
יש מקום לבדוק אם יש חשד קלימי למחלה- זאת אומרת תסמינים מתאימים כמו דלקת בפרקים, פריחה בעור, כאבים בחזה ועוד.
APS- תסמונת נוגדי פוספוליפידים, פעם קראו לזה APLA. המאפיינים הם קרישי דם בעורקים או וורידים, אירועים חזורים, או הפלות חזורות.
נא לפנות לראומטולוג לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדיוליפין
נטע21/01/2010בהמשך לתוצאות שכתבתי..
ראיתי עכשיו שבדיקות PT, INR, PTT ,תקינות .
Circulating anticoagulant sum - לא נמצא.
מה זה אומר? anticoagulant sum -שלילי, זה לא אומר שאין לי לופוס? כי כתבת לי שצריכה שרמוטולוז יבדוק לי זאבת-לופוס.
האם לופוס זה זאבת?
אודה מאוד על תשובתך!
ד''ר ג'יזל גודארד24/01/2010לופוס= זאבת=SLE= systemic lupus erythematosus
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהanticoagulant sum
נטע25/01/2010תודה רבה על התשובות..
שאלה אחרונה מקווה..
אז מה זה הבדשיקה הזאת?anticoagulant sum -שלילי??
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד26/01/2010לא מכירה בדיקה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCirculating anticoagulant sum
נטע31/01/2010השם המלא של הבדיקה-
Circulating anticoagulant sum - תשובת הבדיקה "לא נמצא".
הרופאת משפחה אמרה לי שזה "לופוס" ובמעבדה אמרו לי LAC
יצאתי מבולבלת..
יש לך מושג מה זה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד31/01/2010LAC=LUPUS ANTICOAGULANT.
בדיקה לקרישיות יתר הקשורה לתסמונת נוגדי פוספוליפידים אשר מופיעה ב 40% מחולי זאבת-לופוס.
בכל מקרה שלילי אצלך- אז אין מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס
נטע31/01/2010אם את זוכרת בתחילת התכתובת איתך כתבתי לך את התוצאות הנ"ל:
cardiolipin lgG - 23.9 (בבדיקות קודמות יצא תמיד תקין)
2.8- cardiolipin lgm ab
beta-glycoprotein- 3.2
ובגלל שאחד מהם יצא גבוה המלצת לי להבדק אצל רמוטולוג (לגבי מחלת הזאבת -לופוס)
האם התוצאה Circulating anticoagulant sum – לא נמצא, יכולה להרגיע אותי ??
אני בלחץ!
מודה לך מאוד!!
ד''ר ג'יזל גודארד31/01/2010לא ניתן לקבוע או לשלול מחלה על פי בדיקה בודדת לרוב.
אין שינוי בעמדה לאחר תוספת מידע לגבי LAC.
עדיין רצוי להיות במעקב ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)