אלרגיה לליריקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לליריקה
    יערה
    11/01/2010

ד"ר אבלין שלום,

אני מתנצלת מראש על השאלות המרובות...

התחלתי לקחת את הליריקה כמו שכתבת. אחרי יומיים התחלתי להתגרד נורא והופיעו לי כל מיני נקודות אדומות משונות על העור.
    בחיים לא פיתחת תגובה אלרגית לשום תרופה או מאכל.

יכול להיות שאני אלרגית לליריקה?
    בינתיים הפסקתי לקחת אותה, היא גם גורמת לי להיות עייפה מאד. (והגירוד עדיין לא עבר!)

מה לעשות עכשיו?
    בעוד כמה ימים יש לי תור לנוירולוג, מה אני יכולה לבקש ממנו שירשום לי על מנת שיעזור לריכוז? (כי בינתיים אני לא יכולה ללמוד בכלל... ).
    יש סיכוי שמודפיניל יעזור? או שהנזק מהתרופה רב מהתועלת? לנסות אולי סימבלטה?
    או שעדיף פשוט לא לקחת כלום?

תודה רבה,
    נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לליריקה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    12/01/2010

נעמה שלום,
    אלרגיה לליריקה אינה שכיחה אבל היא אפשרית. אם כך המצב יש לנסות טיפול חלופי, כמו למשל סימבלטה. תרופה זו עשוייה גם לעזור לריכוז בפיברומיאלגיה. מודאפיניל (פרוביג'יל) היא תרופה מעוררת אשר לא הוכחה כיעילה באופן ספציפי בפיברומאילגיה אך יש חולים אשר מדווחים על שיפור עם תרופה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה +שאלת מינון

יערה
    12/01/2010

מה המינון המומלץ לסימבלטה?

אולי זה יעזור לי גם נגד הדכאון, כי במצב העכשווי, אני כל היום יושבת ובוכה כי אני לא מצליחה ללמוד.

תודה רבה רבה,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    12/01/2010

המינון הרגיל של סימבלטה הוא 60 מ"ג ליממה. בדרך כלל כדאי להתחיל במינון של 30 מ"ג ולקחת אותו בשעות הערב עם אוכל. כעבור כשבועיים ניתן לעלות למינון המלא, אם אין תופעות לוואי מיוחדות. אכן, סימלטה עשוייה להועיל גם מבחינת כאבים וגם מבחינת דיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו