מטופלת בריימיקד כחצי שנה לפחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטופלת בריימיקד כחצי שנה לפחות
    רעיה גולן
    13/01/2010

אני חולה בדלקת פרקים מסוג spa המערבת מפרקי אגן וכן בפיברומיאלגיה מטופלת בריימיקד לפחות כחצי שנה וכן המלצה לטיפול בליריקה כמה שאני משתדלת לקחת את הליריקה לא מצליחה עקב כך שנתקפת בסחרחורות מה דעתך האם יש תרופה אחרת יעילה מדד השקיעה עדין גבוהים כלומר אני מודלקת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    13/01/2010

רעיה שלום,
    סחרחורת היא אחת מתופעות הלוואי השכיחות של ליריקה. יתכן שניתן לרדת במינון כדי להמנע מתופעה זו. יש חולים הנזקקים למינונים נמוכים במיוחד (25-50 מ"ג למשל). אם זה לא עוזר, צריך לשקול תרופה חלופית בעלת יעילות בפיברומיאלגיה, כמו סימבלטה. כמובן במקביל רצוי להשתלט באופן מיטבי על התהליך הדלקתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמיקיד

רעיה גולן
    14/01/2010

האם יתכן שרימיקיד במשך לפחות חצי שנה לא הוריד את המדד הדלקתי וכן אין שיפור משמעותי בכאבים .אם יש שיפור בכאבים זה אולי 20 אחוז תודה וכן תודה על תשובתך לשאלתי הראשונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/01/2010

רעיה שלום,
    למרות שמדובר בתרופה יעילה מאד, רמיקייד אינה תרופת פלא ולצערנו יש מקרים שאינם מגיבים לטיפול זה, או שמגיבים באופן חלקי. יש גם מקרים שמגיבים בתחילה אך יעילות הטיפול פוחתת בהמשך. במקרים כאלו ניתן לשקול לנסות לעבור לתרופה ביולוגית אחרת (וכיום יש כמה תרופות כאלו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה תרופות

רעיה גולן
    19/01/2010

תודה על תשובתך אם אפשר לפרט לי איזה תרופות יכולות להתאים לי קשה לי לראות את עצמי מזריקה לבד את האמברל האם יש אחרות וכמו כן איזה היא התרופה שמקבלים אחת לשנה ולמי היא ניתנת ומה תופעות ולואי שלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/01/2010

רעיה שלום
    בנוסף לאנברל קיימת ה- HUMIRA, תרפה אותה יש להזרקה תת עורית אחת לשבועיים. רמיקייד, אנברל והומירה שייכות לקבוצות האנטי TNF, כלומר פועלות על ידי ניטרול פעילותו הדלקתית של חלבון ה - TNF. מבטרה היא תרופה ממשפחה אחרת, המנטרלת סוג של כדוריות דם לבנות המכונות תאי B. תרופה חזקה זו ניתנת בערוי תוך ורידי אשר משפיע לפרק זמן של חצי שנה או יותר.
    ממש לאחרונה נוספה לשוק תרופת ה - ACTEMRA, תרופה ביולוגית בעלת מנגנון חדש - ניטרול החלבון IL-6. בקיצור, האפשרויות הולכות ומתרבות, לשמחתנו ויש חלופות לתרופה אחת שפסקה לעזור. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו