מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטופלת בריימיקד כחצי שנה לפחותרעיה גולן13/01/2010
אני חולה בדלקת פרקים מסוג spa המערבת מפרקי אגן וכן בפיברומיאלגיה מטופלת בריימיקד לפחות כחצי שנה וכן המלצה לטיפול בליריקה כמה שאני משתדלת לקחת את הליריקה לא מצליחה עקב כך שנתקפת בסחרחורות מה דעתך האם יש תרופה אחרת יעילה מדד השקיעה עדין גבוהים כלומר אני מודלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/01/2010רעיה שלום,
סחרחורת היא אחת מתופעות הלוואי השכיחות של ליריקה. יתכן שניתן לרדת במינון כדי להמנע מתופעה זו. יש חולים הנזקקים למינונים נמוכים במיוחד (25-50 מ"ג למשל). אם זה לא עוזר, צריך לשקול תרופה חלופית בעלת יעילות בפיברומיאלגיה, כמו סימבלטה. כמובן במקביל רצוי להשתלט באופן מיטבי על התהליך הדלקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמיקיד
רעיה גולן14/01/2010האם יתכן שרימיקיד במשך לפחות חצי שנה לא הוריד את המדד הדלקתי וכן אין שיפור משמעותי בכאבים .אם יש שיפור בכאבים זה אולי 20 אחוז תודה וכן תודה על תשובתך לשאלתי הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין17/01/2010רעיה שלום,
למרות שמדובר בתרופה יעילה מאד, רמיקייד אינה תרופת פלא ולצערנו יש מקרים שאינם מגיבים לטיפול זה, או שמגיבים באופן חלקי. יש גם מקרים שמגיבים בתחילה אך יעילות הטיפול פוחתת בהמשך. במקרים כאלו ניתן לשקול לנסות לעבור לתרופה ביולוגית אחרת (וכיום יש כמה תרופות כאלו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה תרופות
רעיה גולן19/01/2010תודה על תשובתך אם אפשר לפרט לי איזה תרופות יכולות להתאים לי קשה לי לראות את עצמי מזריקה לבד את האמברל האם יש אחרות וכמו כן איזה היא התרופה שמקבלים אחת לשנה ולמי היא ניתנת ומה תופעות ולואי שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין19/01/2010רעיה שלום
בנוסף לאנברל קיימת ה- HUMIRA, תרפה אותה יש להזרקה תת עורית אחת לשבועיים. רמיקייד, אנברל והומירה שייכות לקבוצות האנטי TNF, כלומר פועלות על ידי ניטרול פעילותו הדלקתית של חלבון ה - TNF. מבטרה היא תרופה ממשפחה אחרת, המנטרלת סוג של כדוריות דם לבנות המכונות תאי B. תרופה חזקה זו ניתנת בערוי תוך ורידי אשר משפיע לפרק זמן של חצי שנה או יותר.
ממש לאחרונה נוספה לשוק תרופת ה - ACTEMRA, תרופה ביולוגית בעלת מנגנון חדש - ניטרול החלבון IL-6. בקיצור, האפשרויות הולכות ומתרבות, לשמחתנו ויש חלופות לתרופה אחת שפסקה לעזור. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)