חשד לזאבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לזאבת
    גודי
    17/01/2010

שלום, אני בשבוע 14 להריון, בת 27.
    הריון 1 הסתיים בהפלה טבעית בשבוע 7.
    הריון שני הסתיים עם רעלת בלידת בת בריאה בשבוע 39
    בשל כך נערכו בדיקות דם - והגיעו בדיקות דם מחשידות לזאבת - ANA חיובי, Anti Dna גבולי, anti Chromatin חיובי ו-Cardiolip חיובי.
    אני מרגישה בריאה לחלוטין ביום-יום, עובדת קשה, לומדת וכו' ופרט לרגישות בפנים לאור השמש - אין לי אף אחד מהסימפטומים שרשומים באינטרנט כמזוהים עם המחלה. למרות זאת הרופא רשם לי 30 יום נטילת 200 מ"ג פלנקוויל. מדוע התרופה נרשמה לי אם עוד לא אבחנו את המחלה בוודאות? האם אין זה מסוכן ליטול תרופה מסוג זה לפני שיודעים על בטוח שיש לי את המחלה, ועוד בהריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לזאבת

הוספת תגובה

• גודי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/01/2010

האבחנה המשוערת שלך היא UNDIFFERENTIATED CONNECTIVE TISSUE DISEASE-UCTD או מחלת דמוית לופוס. הכוונה שיש לך חלק אבל לא כל התסמינים של זאבת. הסיכויים לפתח תסמינים נוספים גבוה. כמו כן יתכן ומדובר גם בתסמונת נוגדי פוספוליפידים- המופיע ב-40% מחולי זאבת-לופוס ומתאפיין ע"י הפלות חוזרות, אירועים של קרישיות יתר בורידים או עורקים, ונוגדנים כנגד קרדיוליפין.
    רוב הרופאים, כשיש חשד למחלת לופוס-זאבת או מחלת דמוי לופוס, כמו במקרה שלך, נותנים טיפול בפלקווניל. תרופה זאת יעילה ובטוחה, אין מניעה מהריון או הנקה באלו שנוטלות פלקווניל.
    דרוש בדיקת עיניים פעם בשנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו