מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור בעקבות לידת פגיםאור18/01/2010
לאחר שילדתי שני ילדים פגים IUGR הופנתי לבירור.
נמצא כי יש לי160 :ANA חיובי אין עדות לAPPLA .
שאר הסרולוגיה כולל אנטימקרודיוליפין וLAC היו שליליים.
בירור קרישיות יתר הראה שהכל תקין.
אני מרגישה טוב , לא לוקחת תרופות ואין לי סימנים אחרים.
את כל הבירור עשיתי לפני כ-4 שנים. האם יש צורך לחזור על הבדיקות?
מה המשמעות של התוצאות?
מה זה אומר שהANA חיובי?
האם הריון מסכן אותי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגתם עליי ?
אור19/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין20/01/2010אור שלום,
ANA לכשעצמו אינו מעיד בהכרח על קיומה של מלה כלשהיא. מדובר בנוגדן אוטואימוני, כלומר נוגדן המיוצר על ידי מערכת החיסון אשר מופנה כנגד מרכיבים עצמיים של הגוף. נוגדן זה קיים אמנם אצל כמעט כל החולים הסובלים ממחלת הזאבת (לופוס) וכן במחלות אוטואימוניות אחרות, אך יש לא מעט מקרים של ANA חיובי אצל אנשים בריאים. העובדה שהנוגדנים מסוג אנטיקרדיוליפין היו שליליים יותר משמעותית בהקשר שלך כיוון שנוגדנים אלו עלולים לגרום לסיבוכים בזמן הריון ואף להפלות. כך או כך, לאור הבעיות שהיו בהריונות הקודמים נראה שאת זקוקה למעקב זהיר בזמן ההריון במסגרת של מרפאת הריון בסיכון גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
אור20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)