כנראה פיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כנראה פיברומיאלגיה
    רונה
    26/01/2010

שלום,

אני לא מאובחנת, אבל סובלת מכאבי שרירים כרוניים כבר שנים.
    הייתי לפני כשמונה שנים אצל ראומטולוג שטען שאני לא עושה מספיק ספורט - אבל אני יודעת שזה לא קשור. אני יודעת את זה כי היו תקופות שבהן עשיתי ספורט וזה לא עזר.
    פשוט חיה עם כאב תמידי בכל הגוף. זה נורא - אבל כנראה שלכל דבר אפשר להתרגל.

קראתי המון חומר על פיברומיאלגיה וזה פשוט מתאים לכל התסמינים.
    בנוסף, אני סובלת מדיכאון כרוני בינוני כעשר שנים. טופלתי בעבר בסרוקסט.
    בשנתיים האחרונות אני לוקחת כדורים של היפריקום (אבקה של הצמח עצמו. לא התרופה הרשומה "רמוטיב") ויש השפעה טובה.
    כאשר אני תחת השפעתם ישנה הקלה משמעותית (אך לא הפסקת הכאב לגמרי) גם בכאבי השרירים וגם בדיכאון (אם ידוע לכם על מחקרים שמצביעים על הקשר בין היפריקום לפיברו, אשמח לשמוע עליהם).

העניין הוא, שמדי כמה חודשים אני עושה הפסקה עם הכדורים. ההפסקה היא לחודש - חודש וחצי, אבל אז הדיכאון והכאבים חוזרים - ובגדול...
    שאלתי:
    הכאבים היום הם חזקים יותר באופן משמעותי מלפני שנתיים.
    האם לדעתכם זה קשור לנטילת ההיפריקום או שהמחלה פשוט מחמירה עם השנים (אם אינה מטופלת)?

האם התרופות לפיברומיאלגיה הן כולן ממשפחת האנטי דיכאוניים?

ולד"ר אבלין - האם אתה עובד דרך איזושהי קופ"ח?

תודה רבה מראש,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כנראה פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• הוא עובד דרך מכבי...

יערה
    26/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    26/01/2010

יעל שלום,
    הסימפטומים שאת מתארת בהחלט נשמעים אופייניים לתסמונת הפיברומיאלגיה (למרות שתמיד צריך לשלול סיבות אחרות). צמח ההיפריקום מכיל חומרים אשר מעלים את הרמה של סרוטונין ונוראפינפרין במערכת העצבים המרכזית. שני אלו הם נוירוטרנסמיטורים, כלומר מולוקולות אשר משמשות להעברת אינפורמציה במערכת העצבים. יש להם תפקידים בהולכה של כאב, השפעה על מצב הרוח ועוד.
    למעשה, פעולה זו של ההיפריקום דומה לפעילות של תרופות כמו סימבלטה ואיקסל אשר הוכחו כיעילות בפיברומיאלגיה. לכן סביר לצפות שהיפריקום יעזור בפיברומיאלגיה, אך ההוכחות המחקריות לכך מעטות. בעיני קיימת עדיפות לשימוש בתרופות אשר יעילותן הוכחה על פני תרופות בעלות יעילות "משוערת".
    לא כל התרופות לפיברומיאלגיה פועלות כאנטי דיכאוניות. התרופות שהזכרתי הן אכן בעלות פעילות אנטי דיכאונית אך ליריקה היא תרופה אשר פועלת במנגנון שונה במערכת העצבים ואיננה אנטי דיכאונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רונה
    26/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו