הי, אני מקווה שאחד ממכם יספיק לענות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי, אני מקווה שאחד ממכם יספיק לענות
    גל
    27/01/2010

ושאני לא שולחת את ההודעה מאוחר מדי.
    יש לי מחר מבחן בראומטולוגיה ואשמח לעזרה.
    לא כל כך ברור לי בקשר RA, כאשר זה מתחיל במפרקים הגדולים הפרוקסימליים כמו ברך ירק מרפק וכדומה זה יתחיל עם סימפטומיים חוץ מפרקיים כמו בורסיטיס (באולקרנון, בגרייטר טרוכנטר....) ואז זה יתקדם לדפורמציה במפרק עצמו?
    אם כן אז פשוט יש מחלות חוץ מפרקיות בנפרד שזה כולל טנדיניטיס, טנוסינוביטיס בורסיטיס וכו, ומחלות תוך מפרקיות שחלקן מתחילות עם בעיות חוץ מפרקיות?

ממש ממש תודה אם תספיקו לענות לי
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    27/01/2010

איילת שלום!
    Rheumatoid Arthritis היא מחלה דלקתית אשר מערבת באופן סימטרי מיפרקים היקפיים. הדלקת ממוקמת בעיקר ברקמת הסינוביום, שהיא רקמת החיבור אשר מצפה את משטחי הסחוס שבתוך המפרק. הסינוביום המודלק מתעבה ומפריש חומרים הרסניים, אשר מובילים בהדרגה לכרסום של הסחוס ואף של העצם (ארוזיות) ובהדרגה מתפתחות דפורמציות של המפרק עצמו (כלומר עיוותים). כמובן כל התהליך הזה ניתן למניעה ולעיכוב על ידי טיפול מתאים. אף כי חולים הסובלים ממחלה זו אכן סובלים לעיתים קרובות גם מפגיעות חוץ מפרקיות, כמו פגיעה בגידים הסמוכים למפרק, פגיעה זו היא למעשה מישנית. כמובן, יש אנשים רבים הסובלים גם מדלקות גידים ובעיות חוץ מפרקיות דומות, אשר אינם סובלים כלל מ- RA ואף לא יסבלו ממחלה זו בעתיד.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו