מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנקילוזינג ספונדליטיסשימי28/01/2010
אני מאובחן זה שנים רבות כסובל מ A.S. . מאחר ואין רקע תורשתי וגם HLB27 שלילי. אבקש לדעת:
האם המחלה יכולה להיגרם בגלל חשיפה גבוהה לקרינת רנטגן. לפני שנים הופניתי למכון רנטגן פרטי ושם נעשו לי כ 20 צילומים של עמוד השדרה. האם קיים מידע הקושר חשיפה לקרינה עם הופעת המחלה ?
כיום אני מטופל ב Humira (זריקה אחת לשבועים) יחד עם וולטרן ולוסק יומיומים. ובכל זאת מתקשה לתפקד וחושש מתוצאות של השימוש הממושך בתרופות. (אני בן 55) האם יש דרך לצמצם את השימוש בתרופות ?
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין28/01/2010שימי שלום
לא ידוע על קשר בין קרינה לבין התפתחות של AS. בעבר אף נעשה שימוש בקרינה כטיפול ל - AS אך טיפול כזה הוא מסוכן ואינו בשימוש שנים רבות.
HUMIRA היא בד"כ תרופה יעילה מאד בטיפול במחלה זו. עם זאת, אם אתה נזקק לטיפול יומיומי בוולטרן בנוסף להומירה, יתכן שהטיפול אינו מספיק יעיל. במקרה כזה ניתן לשקול לעבור לתרופה ביולוגית אחרת כמו רמיקייד או אנברל. יש לקוות שבאמצעות שינוי כזה ניתן יהיה לצמצם את ההזדקקות לתרופות כמו וולטרן - וגם את הצורך בלוסק שתלוי כנראה בשימוש בוולטרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי עם אנברל
שימי28/01/2010דר אבלין יקר,
ראשית תודה על תשובתך.
בעבר השתמשתי ב-ויוקס והסתדרתי, פחות או יותר, עד שהוצאה משימוש.
אנברל הייתה התרופה הביולוגית הקודמת שנטלתי, לאחר מספר חודשים השפעתה פחתה ולכן הועברתי ליומירה.
נראה שמקור הכאב הכרוני הוא בנזק למפרקים שהתרופה הביולוגית לא יכולה לתקן ולכן אני נזקק לוולטרן וללוסק שאמור להפחית נזקים במערכת העיכול.
אני מחפש כל דרך להתמודד עם הכאבים ללא התרופות ובינתים ללא הצלחה.
כל עזרה בכיוון זה תתקבל בתודה וברכה.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי עם אנברל
שימי28/01/2010דר אבלין יקר,
ראשית תודה על תשובתך.
בעבר השתמשתי ב-ויוקס והסתדרתי, פחות או יותר, עד שהוצאה משימוש.
אנברל הייתה התרופה הביולוגית הקודמת שנטלתי, לאחר מספר חודשים השפעתה פחתה ולכן הועברתי ליומירה.
נראה שמקור הכאב הכרוני הוא בנזק למפרקים שהתרופה הביולוגית לא יכולה לתקן ולכן אני נזקק לוולטרן וללוסק שאמור להפחית נזקים במערכת העיכול.
אני מחפש כל דרך להתמודד עם הכאבים ללא התרופות ובינתים ללא הצלחה.
כל עזרה בכיוון זה תתקבל בתודה וברכה.
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)