שאלה בנושא גאוט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא גאוט
    אריק
    29/01/2010

אני בחור בן 28 סבלתי בעבר מכמה התקפי גאוט מאכילת בשר מרובה +שתיית אלכוהול עקב אי ידיעה למחלה שקיבלתי בירושה ככל הנראה מסבי ז"ל (חשוב לציין ש"בצעירותי" הייתי אוכל גם 3 פעמים בשר ביום כולל נקניקים המבורגרים על בסיס קבוע ו"מקנח" עם מרק עוף בלילה לפני השינה )כן זה נשמע נורא אני יודע :) , ההתקפים בדרך כלל היו בבוהן אבל לאחרונה זה התחיל לתקוף אותי גם במפרק המרפק אני בחור רזה ודי ספורטאי אני משחק הרבה כדורגל וטניס אבל שותה אחת לשבוע כשאני יוצא לבלות אלכוהול בכמות לא זעירה ואולי כאן מתחילה הבעיה בשר אני אוכל פעם ביום ורק עוף או הודו ולא מתקרב לאיברים פנימיים המבורגרים שווארמה וכו' (מעדיף את האלכוהול אחת לשבוע) השאלה שלי אם הסיגריות או העישון חשיש איכשהו משפיע על הגאוט ? חיפשתי הרבה מאמרים בנושא באינטרנט אבל לא מצאתי שום דבר שמזכיר עישון סיגריות או חשיש לגאוט אשמח אם תוכלו לענות או לכוון אותי לאיזשהו מחקר שעדיין לא מצאתי...תודה רבה מראש אריק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא גאוט

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/01/2010

אריק שלום,
    המניעה של התקפי גאוט דורשת הורדה משמעותית של רמת החומצה האורית בדם. דבר זה יכול להיעשות הן על ידי דיאטה והן על ידי התרופה אלופורינול אשר מעכבת יצירה של חומצה אורית. כדאי מאד להיעזר בטיפול זה על מנת למנוע התקפים חוזרים ונזק למפרקים. אנשים הסובלים מעודף חומצה אורית סובלים לעיתים קרובות גם מגורמי סיכון נוספיםך למחלות לב ומומלץ מאד להמנע מעישון במצב זה. לא ידוע לי על תפקיד ספציפי לחשיש בעניין זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו