מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא גאוטאריק29/01/2010
אני בחור בן 28 סבלתי בעבר מכמה התקפי גאוט מאכילת בשר מרובה +שתיית אלכוהול עקב אי ידיעה למחלה שקיבלתי בירושה ככל הנראה מסבי ז"ל (חשוב לציין ש"בצעירותי" הייתי אוכל גם 3 פעמים בשר ביום כולל נקניקים המבורגרים על בסיס קבוע ו"מקנח" עם מרק עוף בלילה לפני השינה )כן זה נשמע נורא אני יודע :) , ההתקפים בדרך כלל היו בבוהן אבל לאחרונה זה התחיל לתקוף אותי גם במפרק המרפק אני בחור רזה ודי ספורטאי אני משחק הרבה כדורגל וטניס אבל שותה אחת לשבוע כשאני יוצא לבלות אלכוהול בכמות לא זעירה ואולי כאן מתחילה הבעיה בשר אני אוכל פעם ביום ורק עוף או הודו ולא מתקרב לאיברים פנימיים המבורגרים שווארמה וכו' (מעדיף את האלכוהול אחת לשבוע) השאלה שלי אם הסיגריות או העישון חשיש איכשהו משפיע על הגאוט ? חיפשתי הרבה מאמרים בנושא באינטרנט אבל לא מצאתי שום דבר שמזכיר עישון סיגריות או חשיש לגאוט אשמח אם תוכלו לענות או לכוון אותי לאיזשהו מחקר שעדיין לא מצאתי...תודה רבה מראש אריק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין31/01/2010אריק שלום,
המניעה של התקפי גאוט דורשת הורדה משמעותית של רמת החומצה האורית בדם. דבר זה יכול להיעשות הן על ידי דיאטה והן על ידי התרופה אלופורינול אשר מעכבת יצירה של חומצה אורית. כדאי מאד להיעזר בטיפול זה על מנת למנוע התקפים חוזרים ונזק למפרקים. אנשים הסובלים מעודף חומצה אורית סובלים לעיתים קרובות גם מגורמי סיכון נוספיםך למחלות לב ומומלץ מאד להמנע מעישון במצב זה. לא ידוע לי על תפקיד ספציפי לחשיש בעניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)