כאבי שרירים ורגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי שרירים ורגליים
    ס
    02/02/2010

שלום
    אני בת 36 ,סובלת מזה שנתיים מכאבי רגליים, כפות רגליים ממש כמו בצקת, מרגישה שלא זורם לי דם לכפות הרגליים, במיוחד בלילה כשאני במיטה או בבוקר, בנוסף יש לי כאבי גב תחתון כבר המון שנים ובשנתיים האחרונות כאבי שרירים בכל הגוף, אני עושה פעילות גופנית ומתיחות לפחות פעמיים
    בשבוע שזה טיפה מפחית לי את הכאבים, אבל הם חוזרים ומטרידים אותי מאוד, ניסיתי גם דיקור שלא עזר וגם טווינא, הייתי אצל ראמטולוג ולא קיבלתי טיפול, הוא נתן לי משככי כאבים.
    שקיעת הדם אצלי גבוהה במשך כשנתיים.
    בדיקות הדם נכון להיום:
    CK: 181
    ESR: 32
    TSH: 0.92
    CRP: 0.6
    Leucocytes:500

יש לציין שלפני כשנתיים בדיקת CRP הייתה:2.7 ו-ESR : 70 ובמשך הזמן הייתה ירידה ללא שום טיפול.
    הזמנתי אתמול תור לראמטולוג אחר שהמליצו עליו ויש תורים רק ליולי השנה.
    אני מאוד סובלת מכאבים ונורא מוטרדת מזה.
    מה עלי לעשות? האם יש טיפול לזה? ולמה אני סובלת מזה בכלל?
    סה"כ אני בריאה, עברתי לפני כשנתיים משבר עם שני הורי שחלו ונפטרו והייתה לי תקופה מאוד
    לחוצה ומאוד קשה בחיים ולכן ואני נורא חרדה לגבי העיניין הזה שלי.
    אודה לכם על תשובה.
    ס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים ורגליים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/02/2010

O שלום,
    על פי מה שאת מציינת, קיימת כעת עלייה גבולית בלבד במדדי הדלקת (שקיעת דם ו - CRP) , למרות שבעבר הבדיקות הראו על מדדי דלקת גבוהים יותר. לכן, איני בטוח שהתלונות כעת קשורות לדלקת ויתכן שמדובר בכאב שאינו על רקע דלקתי. בהקשר זה, כאב שרירים מפושט עשוי בהחלט להצביע על אפשרות של פיברומיאלגיה, שאיננה נחשבת מחלה דלקתית. מצב זה עשוי להתפרץ בין היתר בעקבות תקופה של לחץ נפשי משמעותי. בכל אופן כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ולהבדק כדי להבדיל בין כאבים שהם על רקע דלקתי לבין פיברומיאלגיה ולכוון את הטיפול בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו