מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חולה בדלקת פרקים פסוריאטיתיפאת03/02/2010
שלום רב, הבת שלי בת 17.5 אובחנה כחולה בדלקת פרקים פסוריאטית. היא סובלת מאד מאד מכאבים בברכיים, בידיים, לא מסוגלת לסגור ולפתוח את האצבעות של הידיים. בבקרים קשה לה מאד לצאת מהמיטה, היא סובלת מקשיון של הפרקים.
בביקורים אצל ראומטולוגים שונים קיבלנו המלצות לקחת כדור בשם מטוטרקסט. הבנו שזה כדור חזק שיש לו תופעות לוואי כמו של כימותרפיה, ומאז הביקור היא מסרבת לקחת את הכדור כי היא מפחדת מתופעות לוואי.
כרגע היא לוקחת כל מיני משככי כאבים כולל כדורים כמו XEFO.
מאד קשה לה להגיע לבית הספר באופן קבוע בגלל הכאבים ואני לא יודעת איך לעזור לה יותר ואיך לשכנע אותה לקחת את המטוטרקסט.
איך אפשר לעזור לה יותר?
אציין שהיא לומדת לבגרויות עכשיו ובלחץ אטומי. כמו בבדיקות הדם שעשינו לה היתה לה רמת קורטיזול גבוהה והסבירו לי שזה נובע מלחץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין03/02/2010יפעת שלום,
מטוטרקסאט היא תרופה אני דלקתית יעילה ומקובלת כטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית. אמנם נכון שאותה תרופה נמצאת בשימוש בתור כמוטרפיה, אבל חשוב להבין שמדובר במינונים גבוהים בערך פי 100. במינון הנמוך בו משתמשים בדלקות מפרקים, תופעות הלוואי קלות הרבה יותר ורוב החולים מצליחים לנהל אורח חיים נורמאלי. בכל אופן אם לא ניתן בשום אופן לשכנע את החולה ליטול תרופה זו, יש עוד תרופות יעילות לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית לרבות התרופות הביולוגיות (הניתנות בזריקה) רמיקייד, אנברל והומירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופות האחרות לטיפול בדלקת פרקים
יפאת03/02/2010תודה ד"ר על התשובה. האם התרופות האחרות שרשמת נמצאות בסל הבריאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין05/02/2010התשובה היא חיובית. תרופת (יקרות) אלו נכנסו לסל הבריאות לפני מספר שנים כטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנברל לילדים
סוני08/02/2010הבת שלי גם כן מטופלת במתותרסקט לדלקת מפרקים למרות שלפני זה בכלל לא ידעתי שיש מחלה כזו בילדים. היא בת 15. היא התחילה אנברל לפני שנה וזה יותר טוב ממתותרסקט. לפי מה שהראומטולוגית ילידם אמרה לי אנברל מאושרת לילדים קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)