בת חולה בדלקת פרקים פסוריאטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת חולה בדלקת פרקים פסוריאטית
    יפאת
    03/02/2010

שלום רב, הבת שלי בת 17.5 אובחנה כחולה בדלקת פרקים פסוריאטית. היא סובלת מאד מאד מכאבים בברכיים, בידיים, לא מסוגלת לסגור ולפתוח את האצבעות של הידיים. בבקרים קשה לה מאד לצאת מהמיטה, היא סובלת מקשיון של הפרקים.
    בביקורים אצל ראומטולוגים שונים קיבלנו המלצות לקחת כדור בשם מטוטרקסט. הבנו שזה כדור חזק שיש לו תופעות לוואי כמו של כימותרפיה, ומאז הביקור היא מסרבת לקחת את הכדור כי היא מפחדת מתופעות לוואי.
    כרגע היא לוקחת כל מיני משככי כאבים כולל כדורים כמו XEFO.
    מאד קשה לה להגיע לבית הספר באופן קבוע בגלל הכאבים ואני לא יודעת איך לעזור לה יותר ואיך לשכנע אותה לקחת את המטוטרקסט.
    איך אפשר לעזור לה יותר?
    אציין שהיא לומדת לבגרויות עכשיו ובלחץ אטומי. כמו בבדיקות הדם שעשינו לה היתה לה רמת קורטיזול גבוהה והסבירו לי שזה נובע מלחץ.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    03/02/2010

יפעת שלום,
    מטוטרקסאט היא תרופה אני דלקתית יעילה ומקובלת כטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית. אמנם נכון שאותה תרופה נמצאת בשימוש בתור כמוטרפיה, אבל חשוב להבין שמדובר במינונים גבוהים בערך פי 100. במינון הנמוך בו משתמשים בדלקות מפרקים, תופעות הלוואי קלות הרבה יותר ורוב החולים מצליחים לנהל אורח חיים נורמאלי. בכל אופן אם לא ניתן בשום אופן לשכנע את החולה ליטול תרופה זו, יש עוד תרופות יעילות לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית לרבות התרופות הביולוגיות (הניתנות בזריקה) רמיקייד, אנברל והומירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופות האחרות לטיפול בדלקת פרקים

יפאת
    03/02/2010

תודה ד"ר על התשובה. האם התרופות האחרות שרשמת נמצאות בסל הבריאות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    05/02/2010

התשובה היא חיובית. תרופת (יקרות) אלו נכנסו לסל הבריאות לפני מספר שנים כטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנברל לילדים

סוני
    08/02/2010

הבת שלי גם כן מטופלת במתותרסקט לדלקת מפרקים למרות שלפני זה בכלל לא ידעתי שיש מחלה כזו בילדים. היא בת 15. היא התחילה אנברל לפני שנה וזה יותר טוב ממתותרסקט. לפי מה שהראומטולוגית ילידם אמרה לי אנברל מאושרת לילדים קטנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו