מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת רנו באצבעות הידייםידין08/02/2010
שלום רב
אני בן 63 וסובל מזה זמן מה מתופעה מפחידה - במצבים מסוימים, בד"כ כאשר אני נכנס לרכב ביום קר, או נכנס לבית שאינו מחומם, אצבעות הידיים שלי קופאות ומקבלות צבע לבן ממש, עד כדי כך שאני לא יכול להזיז אותן או להרגיש אותך (חלקים מהאצבע יותר מחלקים אחרים). השבוע המצב היה ממש איום ונורא ועד שאשתי לא חיממה את הכריות המיוחדות הללו במיקרו ושמה על ידיי התופעה הנ"ל לא נעלמה וגם זאת לאט לאט.
רופא המשפחה, זיהה זאת כתופעת רנו ואמר שאין מה לעשות, והדבר היחידי שאמר הוא להישמר מקור בידיים, ללכת עם כפפות וכד' (אגב הלכתי עם כפפות ולמרות זאת התופעה קורת..
האם הם צודקים? אין מה לעשות,???
כאמור לעיל, השבוע חשבתי שאצבעותיי עובדות להיחתך/להישבר ואין מה לעשות??
עלי לציין עוד, כי מאז ומתמיד כפות ידיי יותר קרות משער חלקי הגוף ולפני כ 10 שנים הייתה לי התופעה הנ"ל פעם - פעמיים בלבד ועד לאחרונה לא סבלתי מכך (האם הגיל משפיע כאן?).
מתנצל על הסיפור הארוך, אבל ניסיתי להעביר את המצב ותחושת החרדה שלי מהתופעה.
בתודה מראש על תשובתכם
ידין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין08/02/2010ידין שלום,
הסתמנות חדשה של תופעת רינו אצל גבר בגיל 63 אינה דבר אופייני. (תופעה זו מופיעה לעיתים קרובות יחסית אצל נשים צעירות). לדעתי במצב זה כדאי לבצע בירור מעבדתי על מנת לשלול קיומה של מחלה אוטואימונית (מחלת רקמת חיבור) כהסבר לתופעה זו. בין היתר מומלץ בצע בדיקת ANA ואולי גם בדיקות ספציפיות יותר כמו anti centromer. בנוסף יתכן שכדאי לבצע הערכה של רופא כלי דם כדי לשלול בעייה בזרימת הדם בכלי הדם הגדולים. בשורה התחתונה, להערכתי יש לבצע בירור נוסף לגבי התופעה החדשה של רינו וכדאי להתייעץ בין היתר עם ראומטולוג בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ידין08/02/2010דר' אבלין
תודה רבה על תשובת ך המהירה והמפורטת.
עכשיו נשאר לשכנע את רופא המשפחה לערוך את הבירור והבדיקות שהמלצת עליהם.
ערב טוב ותודה
ידין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)