תופעת רנו באצבעות הידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעת רנו באצבעות הידיים
    ידין
    08/02/2010

שלום רב

אני בן 63 וסובל מזה זמן מה מתופעה מפחידה - במצבים מסוימים, בד"כ כאשר אני נכנס לרכב ביום קר, או נכנס לבית שאינו מחומם, אצבעות הידיים שלי קופאות ומקבלות צבע לבן ממש, עד כדי כך שאני לא יכול להזיז אותן או להרגיש אותך (חלקים מהאצבע יותר מחלקים אחרים). השבוע המצב היה ממש איום ונורא ועד שאשתי לא חיממה את הכריות המיוחדות הללו במיקרו ושמה על ידיי התופעה הנ"ל לא נעלמה וגם זאת לאט לאט.

רופא המשפחה, זיהה זאת כתופעת רנו ואמר שאין מה לעשות, והדבר היחידי שאמר הוא להישמר מקור בידיים, ללכת עם כפפות וכד' (אגב הלכתי עם כפפות ולמרות זאת התופעה קורת..
    האם הם צודקים? אין מה לעשות,???
    כאמור לעיל, השבוע חשבתי שאצבעותיי עובדות להיחתך/להישבר ואין מה לעשות??

עלי לציין עוד, כי מאז ומתמיד כפות ידיי יותר קרות משער חלקי הגוף ולפני כ 10 שנים הייתה לי התופעה הנ"ל פעם - פעמיים בלבד ועד לאחרונה לא סבלתי מכך (האם הגיל משפיע כאן?).

מתנצל על הסיפור הארוך, אבל ניסיתי להעביר את המצב ותחושת החרדה שלי מהתופעה.

בתודה מראש על תשובתכם

ידין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעת רנו באצבעות הידיים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    08/02/2010

ידין שלום,
    הסתמנות חדשה של תופעת רינו אצל גבר בגיל 63 אינה דבר אופייני. (תופעה זו מופיעה לעיתים קרובות יחסית אצל נשים צעירות). לדעתי במצב זה כדאי לבצע בירור מעבדתי על מנת לשלול קיומה של מחלה אוטואימונית (מחלת רקמת חיבור) כהסבר לתופעה זו. בין היתר מומלץ בצע בדיקת ANA ואולי גם בדיקות ספציפיות יותר כמו anti centromer. בנוסף יתכן שכדאי לבצע הערכה של רופא כלי דם כדי לשלול בעייה בזרימת הדם בכלי הדם הגדולים. בשורה התחתונה, להערכתי יש לבצע בירור נוסף לגבי התופעה החדשה של רינו וכדאי להתייעץ בין היתר עם ראומטולוג בנושא זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ידין
    08/02/2010

דר' אבלין

תודה רבה על תשובת ך המהירה והמפורטת.
    עכשיו נשאר לשכנע את רופא המשפחה לערוך את הבירור והבדיקות שהמלצת עליהם.

ערב טוב ותודה
    ידין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו