מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בליריקהמרי08/02/2010
לפני שלושה חודשים החלקתי ויש לי בעיה ברגל (ברך) וכן בגב כתוצאה מזה עשיתי גם MRI וגם CT
ויש תוצאות של נוזל בברך בעיה בפיקה וכן בסחוס ויתכן קריאה של ACL כי בMRI לא רואים את הקצה וכן תמט בחוליה = בלט דיסק בחוליות התחתונות עם לחץ על השק הדורלי. עד יום הנפילה הכדורים היחידים נגד כאבים היו אקמול וזה גם ועזר נהדר.
רופא ספורט החליט לשלוח אותי למרפאת כאב והוא כתב שאולי יש בעיה בעצב כתוצאה מנפילה.
לקחתי טרמדקס נגד כאבים אך הגעתי למינון גבוה ושם המליצו לי על ליריקה בחשד בבפגיעה בעצב?
רציתי לשאול לא נעשה לי EMG ברגל וכן כרגע אני עוברת פיזוטרפיה. אך אדע שאני באמת צריכה לקחת ליריקה?
אם אפשר אבקש לקבל תשובה בהקדם פה או במייל תודה מרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/02/2010מירי שלום,
ליריקה היא תרופה יעילה לטיפול בכאב על רקע נוירופטי (הנובע מפגיעה בעצב היקפי) וכן לטיפו לבפיברומיאלגיה (כאב שמקורו במערכת העצבים המרכזית). נכון, שכדי לאבחן במדוייק פגיעה נוירופטית יש לבצע בדיקת EMG. יחד עם זאת לא בלתי סביר לנסות טיפול בליריקה עוד לפני בדיקה זו אם אופי הכאב מתאים לכאב נוירופטי (כאב שורף, מקרין וכו). עם זאת עלולה להווצר בעייה באישור התרופה דרך הקופה אם אין תיעוד של בדיקת EMG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשוב המרי
מרי10/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)