מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה משמעות המושג "מחלה גלית" בהקשר הדורית ויין09/02/2010
ידוע לי שפיברומיאלגיה הוכרה מבחינה משפטית כ"מחלה גלית", אולם לא ידוע לי באיזו תביעה בדיוק. אם מישהו בפורום - יש לו את המידע המשפטי הזה- אשמח לקבלו: מס' פס"ד, מתי, מי השופט, סוג התביעה ובאיזו ערכאה וכיוב', אם ידוע לכם איזה רופאים השתמשו במושג זה בהקשר פיברומיאלגיה.
אולם- גם מעבר למידע המשפטי עצמו, שאין לי מושג איך לברר, שלא באמצעות עו"ד- חשוב לי גם המשמעות הרפואית של מושג זה, ועד כמה שניתן להגדירה במדוייק: וגם: איך מוכיחים (ולו לצורך הדיון המשפטי) שזאת מחלה גלית: עפ"י אילו קריטריונים באופן כללי מוגדרת מחלה כ"גלית", ואיך מיישמים את ההגדרות הכלליות לגבי מחלת הפיברומיאלגיה: הלוא זו לא מחלה שיש בה למשל התקפים ורמיסיות (כמו למשל סכיזופרניה להבדיל), אלא שיש תקופות יותר טובות ופחות טובות, שלא ניתן למדוד בהן פרמטרים מדוייקים מכיוון שהסימפטומים גם הם מרובים ולא מדידים כמותית, ואף בתקופה רעה- יכול להיות יום יותר טוב ולהיפך. וגם- יכול להיות שכאבי שרירים יהיו יותר חזקים בתקופה א' אבל לעומת זאת כאבי ראש יהיו יותר דומיננטיים בתקופה ב', וגם אין רמיסיות של ממש או התקדמות פרוגרסיבית של ממש (שוב בהשוואה לסכיזופרניה שבה יש גלים- אבל הכיוון הכללי שלהם הוא הידרדרות מגל לגל). -- אני מנסה להכניס סדר בבלאגן כדי להבין את הדברים מבחינה רפואית וגם כדי לנסח בבהירות את הנימוקים שלי להוכיח שזו מחלה גלית, ומכיוון שמונח זה יש לו תוקף רק במחלות כרוניות, אין מה לדבר על מגמה של שיפור עד להחלמה, ככל שידוע לי לגבי פיברומיאלגיה (כל זה לצורך הדיון המשפטי, ועד כמה שידוע לי - לא הכרתי אף אחד שממש החלים מפיברומיאלגיה, אלא לכל היותר הגיע לאיזון מסויים בו למד להתנהל עם המחלה).
--- סליחה שהשאלה כל כך ארוכה... ותודה על תשובה מפורטת ככל האפשר (גם לצורך אוריאנטציה משפטית).
דורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין10/02/2010דורית שלום,
לעניין ההכרה המשפטית בפיברומיאלגיה כמחלה גלית, ראי פסק דין חכם נגד אריה חברה לביטוח (השופטת טולקובסקי, בית משפט השלום בתל אביב, א 016768/05).
חוות הדעת במשפט זה ניתנה על ידי ד"ר גליה רהב.
לגופו של עיניין, פיברומיאלגיה היא אכן מחלה בעלת מהלך גלי עם תקופות טובות יותר וטובות פחות, ללא מהלך כללי של התדרדרות על פני הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)