כאבי כף הרגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי כף הרגל
    אדי קוגן
    09/02/2010

שלום ד"ר אבלין,

באוגוסט 2008 תוך משחק כדורגל, כף הרגל התחילה להיות חמה מאוד. בעוד 3-4 שעות הייתה תחושה שהכף "בוערת" ונאלצתי לשבת כל הלילה עם כף הרגל בתוך קערה עם מים קרים תוך כאבים חזקים. תחושת "הבוערות" עברה לאחר 4 ימים. לאחר המיקרה במהלך יותר משנה קוראת תופעה של "א'-תחושה" ו/או אצבע לבנה (1 ו - 3) ואפילו קשיי דריכה על הרגל (לפני המיקרה הייתה תחושה שאבן קטנה נמצאת בתוך הנעליים - אך זאת היתה בליעה בכף הרגל - וזה לא הפריעה הרבה).

חשוב לציין - בשנת 2005 תוך משחק נשמע "קליק" בגף התחתון ולאחר מכן עד 2008 הייתי מקבל 1-2 בשנה זריקות (לאחר כאבים בלתי נסבלים) לחלל האפידורל תחת שיקוף במרפאת כאב (הטיפול די עזר).

בקיץ 2009 הכאבים בכף הרגל הוחמרו עם הקרנות של כאבים חזקים מאוד ( תחושת כאבי עצבים) תוך הליכה רגילה. ניגשתי למרפאת כאב וקיבלתי אותה זריקנ לחלל אפידורל - לא עזר. ניגשתי לאורטופד עם התמחות של כף הרגל ששער לתופעת מורטון נוירומה. קיבלתי זריקה לכף הרגל - עזר לשבויים בלבד, קיבלתי זריקה נוספת( לאחר חודשיים) שעזרה גם לשבועיים בלבד. נשלחתי לעשות מדרסים שעזרו רק לכאביהגף (היום כמעט ולא "מרגיש" שום בעיות בגף). המדרסים שונו לפחות 6 פעמים אך עדיין לא פתרו את כאבי הכף הרגל. ניגשתי לרופא אורטופד אחר - ותיק יותר בתחום עם התמחות בכף הגל. נשלחתי צילומים. להלן התוצאות - רנטגן - תקין, MRI - ללא ממצא חריג משמעותי, מיפוי עצם - קליטה מוגברת בשליש האמצעי של הטיביה ושל הפיבולה משמאל.
    בדיקת ניורולוג לאחר EMG - ללא ממצאים חשודים.

חשוב לציין -
    1) במהלך שנה האחרונה ישנם התכוצויות ברגל הכואבת בלבד (אפילו עם מסובבים את הרגל מתחילות להיות התכבצויות)

2) שמתי לב שהאצבעות הופכות להיות לבנות מאוד וללא תחושה במיוחד במזג האוויר הקר.

3) בתקופה האחרונה בבוקר אני מרגיש (לפני שנועל נעלים עם המדרס) תחושת כאב רגעי וחד (שיכול להופיע מספר פעמים) שמתחיל באמצע כף הרגל ומגיע לאצבע 3.

4) חוץ מכאבי הכף הרגל אין כאבים נוספים בגופי.

5) לא שיחקתי כדורגל ולא רצתי יותר מ - 5חודשים. ניסיתי לחזור לרוץ היום אך הכאבים הופיעו באזור של האצבע ה-3.

לצערי עד היום כל הרופאם שפגשתי שהינם מומחים בתחומם לא הצביעו על בעיה בריאיותית כלשהיא. מהחיפוסים שלי באינטרנט מצאתי מספר התייחסויות שאולי והבעיה שלי הינה בעיה ראומטלוגית.

אני אודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לשאלה שלי ותיתן חוות דעת המיקצועית שלפחות אדע האם סוף-סוף עליתי על הבעיה.

בתודה מראש!!!

אדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי כף הרגל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/02/2010

אדי שלום,
    על פי התיאור נראה שמדובר בתסמונת של כאב כרוני אשר ממוקמת באופן יחסי ברגל. פחות סביר שמדובר במחלה סיסטמית אשר מערבת מפרקים רבים. בתחום הכאב הכרוני ידועים מצבים של כאב ממקום כמו תסמונת ה - CRPS - Complex regional pain syndrome
    אשר כונתה בעבר RSD - Reflex Sympathetic Dystorphy
    תסמונת זו מופיעה לרוב בעקבות טראומה לגפה המעורבות וכוללת שינויים במערכת העצבים הסימפטטית ובזרימת הדם אשר עשוייל לגרום להלבנה של אצבעות כפי שאתה מתאר. הטיפול בתסמונת מורכבת זו הוא במסגרת של מרפאת כאב (ולא תחום הראומטולוגיה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אדי קוגן
    10/02/2010

שלום רב,
    תודה רבה לך על התשובתך. הייתי מטופל במרפאת כאב בתל-השומר ע"י ד"ר גור אריה בנושא של כאבי הגף. האם אני צריך לחזור לאותה מרפאה או לגשת למרפאה אחרת? אם כן - אשמח לקבל המלצות.
    המון תודה ד"ר אבלין.
    בכבוד רב,
    אדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    11/02/2010

אדי שלום,
    נראה הגיוני לחזור לטיפול במסגרת מרפאת כאב מסודרת, כאשר המרפאה של תל השומר היא בהחלט בחירה טובה. כמובן יש גם מרפאות מקבילות (וטובות) במקומות נוספים, כמו באיכילוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו