מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובחנתי כחולת לופוס DLEקטקטית13/02/2010
לפני כ- שבועיים אובחנתי כחולת לופוס של העור על ידי בדיקת ביופסיה. ברצוני לציין שבדיקות הדם תקינות. קיבלתי לשתות פלקינול ואני במעקב אצל רופא עור וראומטולוג.
האם לופוס עורי יכול להיגרם מכימקלים שבמרכך כביסה, מאז שהפסקתי להשתמש בו הפריחה כמעט ונעלמה.
כמה זמן להמשיך למרוח את הפרוטופיק?
האם אצטרך לשתות את הפלקינול כל הזמן?
איפה ניתן למצוא חומר על לופוס דיסקואיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
דוד13/02/2010א. בשום מקרה לא לנתק מגע עם ה-רופאים ולא לטפל ב-לופוס הזה בסגנון של מחר-כך יהיה בסדר.
ב. ספרים - אני קנתי 2 ספרים אשר מספקים לי לא מעט תשובות למרות שהספרים כבר לא מי יודע מה צעירים -
א. לחיות עם מחלת ה-לופוס
ב. "המחלות ה-אוטואימוניות - ירי על כוחותינו" שזה הוא ספר אשר בו לוקטה סידרה של הרצאות אשר ניתנו ע"י פרופסור שיינפלד באוניברסיטה הפתוחה ב-גלי צה"ל
גם בספר הראשון פרופסור שיינפלד היה שותף בכתיבתו
על ה-יתר ד"ר גודארד תשיב הרבה יותר טוב ממני
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדוד
קטקטית13/02/2010תודה רבה דוד גם אתה חולה לופוס DLE.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני ב-לופוס הזה
דוד14/02/2010כן - גם אני סובל מהלופוס הזה
ב-חוכמה של אחרי - לא לנתק מגע עם הרופאים - לבקש חוות דעת רפואית נוספת עד שבאופן וודאי תדעי מה יש לך.
ה-לופוס זו מחלה אשר חבויה אחרי מחלות אחרות - ה-לופוס מסייע/גורם למחלות אחרות לפרוץ.
ה-לופוס מסתתר מאחרי לא מעט מחלות - אצלי מי שהתחילה לחשוד הייתה דווקא רופאת עיניים על סף הפנסיה כאשר התלוננתי שיש לי שינויים והפרעות בראייה בבית חולים מאיר בכפר סבא.
אצל כל אחד ה-לופוס בא לידי ביטוי בצורה שונה - אי אפשר להגיע לשום מסקנה על המחלה על סמך תגובה דומה או נתון דומה שקיים אצל מישהו אחר.
אל תהססי לשאול כל שאלה שהיא אשר עולה בדעתך
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס
נטע21/02/2010אם אפשר לשאול אותך 2 שאלות...
האם גם לך יש לופוס של העור?
איזה סוג של הפרעות ראייה היה לך?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן גם לי יש את
דוד22/02/2010כן גם לי יש את ה-לופוס ב-עור הפנים, אצלי הוא התנהג בדיוק כמו שכתוב בספרים-חום מקומי+קשיות מקומית+נפיחות מקומית+גירוד מקומי+אדמומיות מקומית, הופיע באופן די סימטרי ב- 2 הלחיים. היום זה מוגדר אצלי ע"י רופא עור כ- BURNED OUT LUPUS
קצת סטטיסטיקה - א. כ - 10% מ-חולי הלופוס הם גברים. ב. כ-10% מתוך אלו שיש להם לופוס עורי DLE ה-לופוס מתפתח ל-לופוס מערכתי SLE
לגבי העיניים - זה בא לידי ביטוי בכך ש-חלק מ-שדה הראייה נהייה מטושטש. בדיוק כמו שבטלויזיה שכאשר רוצים לטשטש פנים של מישהו רואים חלק מטושטש - כך זה בא לידי ביטוי אצלי - בכל עין בזמן אחר ובחומרה שונה . בתחילה בתדירות של פעם ב-חצי שנה/שנה אחר כך בתדירות של חודש עד שבאחת מהעיניים זה נשאר באופן קבוע
מה שאני מתאר זו ההתנסות שלי ואי אפשר להגיעלמסקנות כלשהן ממה שקרה אצלי שאצל משהו אחר יקרה דבר מה דומה.
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
דוד22/02/2010מכל מה שבירברתי שכחתי לציין שאצלי כ-20 שנים חייתי כל הזמן עם ה-לופוס ה-עורי DLE ואחרי כן מצאתי חן בעינין והוא עשה הסבה / הוסיף לי גם את ה-לופוס המערכתי SLE
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי שלDISCOID ERYTHEMATOSIS
קטקטית14/02/2010מה הסיכוי של לופוס מסוג זה להתפתח ללופוס מערכתי?
האם יכול להיגרם סוג זה של לופוס מאנטיביוטיקה, ב-7 חודשים האחרונים יצא שנטלתי אוגמינטין בשל דלקת ריאות.
האם יתכן שזה נגרם מחשיפה באופן יומיומי למבנה שגגו מאסבסט?
ברצוני לציין שאני חולת אסמה כל הבדיקות דם תקינות ANA האחרונה 0.26 (לפני כ- חודשיים חיובית) P ANCA גבולי, RFשלילי, ACL B2GP תקינים, C3 C4 אימנוגולובולינים סרולגיה HCV HBV תקינה.
לעיתים כואבים לי הפרקים לכמה דקות והכאב חולף כל פעם במקום אחר: ברכיים, כפות ידיים אצבעות גב תחתון, לעיתים עצם הזנב עם קושי לשבת/לשכב. עייפות, נימולים בכפות רגליים וידיים (מידי פעם)
האם עליי להיבדק בדיקות נוספות?
התחלתי לשתות פלקווניל 200 מ"ג וברצוני לציין שהפריחה בפנים משתפרת וכאבי הפרקים נעלמו.
בתודה וסליחה על האורך אני מאוד לחוצה שמא זה מערכתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטקטית
ד''ר ג'יזל גודארד14/02/2010רק כ-10% מחולי DILE מפתחים זאבת מערכתית.
DILE מתאפיין בפגיעה בעור ולעיתים עם כאבים בפרקים בנוכחות ANA חיובי.
הטיפול הוא פלקווניל לרוב.
רצוי מעקב ע"י רופא עור וראומטולוגיה במידה ויש תסמינים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)