מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמינים מוזריםדונה14/02/2010
שלום רב,
קצת קשה לי להסביר...
מזה כשנתיים שאני מרגישה משהו מוזר ברגל שמאל. זה התחיל בתחושה בישבן של אזור מוצק/חסר תחושה ועד למצב שאני לא יכולה לסמוך על רגל שמאל. כף הרגל בהליכה איננה מתפקדת בצורה נורמלית - יש נפיחות בעצם הקרסול הפנימית (אורטופד הפנה אותי למדרסים ואמר שבזה מתחיל ונגמר העניין). התעלם מהתחושה שלי בישבן. בהליכה כף הרגל מורמת ומונחת על האדמה בצורה שטוחה לגמרי (ולא מדריכה תחילה על העקב ועד הבהונות). ההליכה הפכה לדבר מחושב במקום אוטומטי. אני צריכה לחשב באיזו רגל לרדת מהמדרכה או לעלות במדרגות. בחודשים האחרונים אני מרגישה שאני נוטה ביציבה ובהליכה לצד ימין. כאילו שעמוד השדרה נותק ממקומו והוזז ס"מ אחד ימינה. אלא שעכשיו הכל עובר לרגל ימין. צילום צוואר וגב תחתון מראים שחיקה במרווחים שבין החוליות ועקמת קלה בגב התחתון.
אורטופד אבחן לפני כשנתיים שיש לי שני !! מרפקי טניס. שום דבר לא מועיל כפות הידיים מתעוותות והן נוטות מעט החוצה. האגודלים נחלשים ואני מתקשה לאחוז בכל מני דברים. אתם צריכים לראות איך אני מרימה עפרון. זו תנועה ממש מעוותת שנראית כמו אצל אדם עם פגיעה עצבית/מוחית (MRI מח מהתקופה האחרונה תקין לחלוטין). שרירי הידיים מאוד נחלשו. ויש לי גבשושיות תת עוריות באזור המרפקים.
לכל אורך הזמן הזה הזכרון שלי מאוד בעייתי, אני לא מרוכזת ואני בולבלת. הופניתי לטיפול פסיכיאטרי שאני מתמידה בו. אך ללא הועיל.
השיער שלי התדלדל מאוד בתקופה הזו ועוד לפניה. יש אזור ממוקד יותר של התקרחות.
הלסת שלי קפוצה והדיבור מבולבל. ההתנסחות שלי פחות רהוטה. וכל זה די מדכא.
לפני שאסיים אציין שקרוב משפחה שלי מקרבה ראשונה חולה במחלה אוטואימונית שבבסיסה היעדר מוחלט של נוגדנים (נטייה לחלות במחלות זיהומיות וקושי להחלים, תלוי בעירוי נוגדנים חודשי, נטייה לפצעים תת עוריים, אפטות בפה, תלות מתמדת באנטיביוטיקה וסטרואידים). אך אין נוגדנים האופייניים למחלת הזאבת.
רמת הנוגדנים הרגילים שלי בדם נורמלית (IgA, IgM וכו').
מה זה יכול להיות?
מה עליי לעשות? למי לפנות?
תודה, דונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/02/2010דונה שלום,
התלונות שאת מתארת נשמעות מורכבות , חלקן בעלות אופי נוירולוגי, חלקן קשורות אולי לבעיות מבניות של עמוד השדרה ולא ניתן לשלול גם מחלה דלקתית שפוגעת במפרקי האגן ו/או עמוד השדרה. השילוב עם דיכאון ועם הפרעות קוגנטיביות אינו ספציפי כיוון שכל מצב של כאב כרוני (או מגבלה גופנית אחרת) עלולים להוביל לתגובות כאלו. נראה שצריך לבצע בירור נוירולוגי מסודר וכמו כן בירור על ידי ראומטולוג. במסגרת הבירור יתכן שיהיה צורך לבצע MRI גם של עמוד השדרה ושל האגן כדי לאתר (או לשלול) איזורים של לחץ מצד אחד וסימני דלקת מצד שני. כמו כן נראה שיש צורך בבירור סרולוגי - מעבדתי כולל מדדי דלקת (CRP ושקיעת דם) ונוגדנים אוטואימונים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)