דלקת פרקים בגיל 20

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים בגיל 20
    נ.
    16/02/2010

שלום!
    אני בחורה בת 21 ויש לי דלקת פרקים, טרשת נפוצה ותת פעילות של בלוטת התריס.
    אני סובלת מזה כחצי שנה מכאב במפרק בבוהן ברגל שמקשה עליי ללכת עליה. אני דורכת עקום כדי להימנע מלדרוך על הבוהן.
    אני מטופלת בפלקוניל מזה כחצי שנה, קצת יותר, ולפני תחילת הטיפול סבלתי מאותו כאב בבוהן ברגל השנייה, אבל זה עבר בזכות הפלקוניל.
    אני לוקחת יום אחד 1 יום הבא 2 כדורים.
    אני מנסה לקבוע תור לראומטולוג ללא הצלחה בזמן הקרוב ואני סובלת ולא יודעת מה עליי לעשות.

בנוסף לבוהן, התחילו לכאוב לי בעוד מקומות בשבוע שבועיים האחרונים, לכן החלטתי שאין מנוס מלראות ראומטולוג.

כיצד להימנע מהכאבים והחמרתם עם הזמן?מה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים בגיל 20

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/02/2010

נ שלום,
    השאלה היא מאיזה סוג של דלקת מפרקים את סובלת. פלקווניל יכוה להיות תרופה לטיפול בסוגים שונים של דלקות כולל דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis), לופוס ועוד. כמו כן השאלה היא האם הכאב כעת נובע מהתלקחות של דלקת המפרקים, או מסיבות אחרות, כולל סיבות "אורטופדיות". כדאי לבצע את הבירור המעבדתי, כולל שקיעת דם, CRP, ANA ו - RF ואכן כדאי להבדק על ידי ראומטולוג כדי להבחין בין אפשרויות אלו. אם מדובר בהתפרצות של דלקת המפרקים יתכן שצריך לעלות במינון הפלקונניל או לעבור לתרופה חזקה יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו