שאלה לגבי הכאב של שיגדון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי הכאב של שיגדון
    רוברטו
    17/02/2010

אני חווה כרגע את ההתקף הראשון של גאוט.
    אני בן 30 ועד עכשיו הייתי בריא כמו שור.
    הבנתי שההתקף של המחלה אמור להמשך כ-3 עד 10 ימים.
    אני עם ההתקף כבר שבועיים והכאב לא עובר. אני נמצא במדינת עולם שלישי והרופאים שהייתי אצלם לא העבירו לי ביטחון מספיק בקשר לתרופה שאני אמור לקחת. (הרופא היחיד שעוד העז לרשום לי מרשם, היה רופא מתלמד בן 22 שהיה צריך לפתוח ספר תרופות ולבסוף להמליץ לי על תרופת קולכיצין שהבנתי שזאת תרופה ששימוש לא נכון בה עלול להוביל לדימום מהקיבה).

יש לציין שבערך לאחר 10 ימים הכאב נרגע הרבה וחזרתי ללכת.
    אני הולך הרבה בימים האלה למרות שכואב לי ואני חושש שזה משפיע על הריפוי של האיזור. (בשורש האגודל של הרגל).

בעוד כחודש אני אמור לנסוע לעיר גדולה ורצינית ולראות רופא שכבר מוכן לקראתי, אבל לא רוצה להעביר לי רשימות של תרופות עד שאני אבוא אליו לבדיקה, מה שקודם כל מובן לי לחלוטין וגם עוד יותר גורם לי לא לרצות לקחת שום תרופה לפני שאני עובר בדיקה רצינית.

השאלה שלי היא האם יש לי סיבה לדאגה עקב הכאב שנמשך כבר מעל לרגיל וגם אם אני אמור לדאוג שאני בנתיים לא לוקח שום תרופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי הכאב של שיגדון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/02/2010

רוברטו שלום,
    הטיפול ב - GOUT מתחלק בין הטיפול בהתקף החריף לבין הטיפול המניעתי שאחריו. בזמן התקף צריך להשתמש בתרופות נוגדות דלקת בעלות פעילות מהירה וקצרה. תרופות מקבוצת ה - Non steroidal anti inflammatory drugs (תרופות שאינן סטרואידים) הן בשימוש רחב בהקשר זה. לדוגמא ארקוקסיה במינון גבוה יכול להיות פיתרון יעיל בזמן התקף חריף וגם תרופות ותיקות יותר כמו וולטרן יעילות מאד. בנוסף ניתן להשתמש בכולשיצין אבל אז צריך מינון יחסית גבוה. מקובל לקחת כולכיצין בשמן התקף חריף כל שעה - שעתיים, עד שההתקף חולף או עד שמופיעות תופעות לוואי, שהן בעיקר שלשולים.
    לאחר ההתקף החריף, שלרוב מסתיים (עם טיפול) תוך יום - יומיים, צריך להמשיך בטיפול מונע בכולכיצין במינון נמוך יותר, ובמקביל לבדוק את הרמה של החומצה האורית. חומר זה הוא שגורם להתקפים של GOUT ואם רמתו גבוה מידי יש לנסות להוריד אות הרמה - אם על ידי דיאטה ואם על ידי שימוש באלופורינול - תרופה המעכבת יצירה של החומצה האורית.
    כל זה נכון כמובן במידה ואכן מדובר ב - GOUT, וכדאי כמובן להבדק על ידי ראומטולוג על מנת לאשר את האבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על התשובה.

רוברטו
    18/02/2010

השאלה שלי היא האם אני אמור להיות מודאג בקשר למשך תקופת הכאב? (מעל שבועיים) והאם העובדה שאני הולך ברגל למרות שכואב לי מאוד משפיעה על זמן הריפוי.

בקשר לחומצת השתן בדם היא אכן גבוהה מאוד. 10.2 כשהרגיל הוא 5-7.
    אני בדיאטה מהרגע שגיליתי מה יש לי (חתכתי אלכוהול, בשר, משקאות תוססים ובעצם אני אוכל כבר כ-10 ימים רק ספגטי עם רוטב עגבניות עם הרבה שום ובצל לא מטוגנים).
    אני לא שמן למרות שאני קצת מעל הממוצע במשקל אך רמת השומן בדם והכולסטרול גבוהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/02/2010

רוברטו שלום,
    יתכן שמשך הכאב הארוך נובע מכך שלא קבלת טיפול מתאים בתחילת ההתקף. התקפים בלתי מטופלים של GOUT עלולים להמשך שבועיים. כדאי לקבל טיפול ספציפי ולסיים את ההתקף בהקדם. ההליכה אינה גורמת נזק בלתי הפיך אבל עלולה להחמיר את הכאבים.
    לגבי רמת החומצה האורית (חומצת השתן) בערכים כל כך גבוהים יתכן מאד שתצטרך גם טיפול באלופורינול בנוסף לדיאטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רוברטו
    19/02/2010

על תשובה עניינית.
    עזרת לי מאוד.
    לצערי אני צריך לחכות עוד כחודש עד שאני אראה רופא אמין ובנתיים נתת לי תשובות.

שוב, תודה רבה.

יישר כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו