מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאג מאודיעל17/02/2010
לאר שאשתי החלה בחורף האחרון לסבול מתופעת רינו נשלחנו לראומוטולוג לבדיקות
יצא שהANA חיובי 2.86
אנטי דנא שלילי C4 C3 תקינים RHEUMATOID FACTOR תקין CRP קטן מ0.5
TSH גבוה 10 אם כי FT 4 ,תקין קרוב לגבול 10.6
שאר הבדיקות יצאו תקינות ,תפקודי כבד INR 1.1
URA 41 ,תקין קריאטינין תקין LGG שלילי שניהם
בדיקות דם ALT .LDH.CK .FOLIC ACID ALKPתקינות
שקיעת דם ESR 4 ,EHI יש לציין אין תופעות כמו כאבי ראש פריחות וכו אלא רק רינו
כל בדיקותת ספירת הדם תקינות כדוריות אדומות לבנות וכו
בדיקות השתן יצאו תקינות כולן חוץ LEUCOCYRES שמעיד על דלקת בשתן(יש לה דלקת בשתן והיא מטופלת)כימיה בדם תפקודי כליות תקין
נקבע לנו תור לרופא ראומוטולוג שוב לעוד שבועיים ועד אז אני ממש בלחץ (בעצת רופא המשפחה אני כרגע מטופל בכדורים נוגדי חרדה לאחר התקף קשה מלפני כמה ימים שנאמר לנו שANA חיובי ויש חשש ללופוס
יש לי כמה שאלות שאני לא מצליח למצוא להם תשובות ברשת ובפורומים ואין לי מישהו לדבר איתו ואני ממש חושש
האם בעקבות הבדיקות הנל יש חשש ללופוס ?האם לופוס זה מחלה שהיא בדם אצל בעלי ANAחיובי ורק מחכה להתפרץ ?האם ANA 2.86 הוא חיובי נמוך או גבוה ?האם זה נכון שחלק גדול באוכלוסיה הם בעלי ANA חיובי ובריאים לחלוטין?האם יש קשר לTSH הגבוה ?יש לציין שאשתי פעילה בספורט ,ריצות וכו היא כלל לא עיפה או מדוכאת אם כי המצב הנפשי שלי מדאיג אותה ולפעמים גורם לה לקושי גדול
אני בחששות כבדים שזה לופוס או מחלה אוטאומנית אחרת
אני מניח שתפנה אותי לראומוטולוג שלי אך עד שאפגש איתו אני בלח נוראי ואשמח לתשובה ממך במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/02/2010תסמונת רינו מופיע במספר רב של מחלות אוטואימוניות.
בנוכחות ANA חיובי ותסמונת רינו צריך לחשוד על מחלה אוטואימונית.
ביניהם טרשת מערכתית (סקלרודרמה) ויתכן זאבת-לופוס.
אם כי כאשר רמת נוגדנים ל-DNA ורמת משלים תקינים הסבירות נמוכה יותר.
על מנת לאבחן מחלת אוטואימונית יש לגשת לראומטולוג.
בשאלה של סקלרודרמה- בבדיקת דם צריך לבדוק נוגדנים ל-SCL-70 ו- CENTROMERE.
מחלות אוטואימוניות של בלוטת התריס שכיחות יחד עם מחלות אוטואימוניות אחרות.
ANA נבדק בשיטות שונות. כך שלא אוכל להתיחס לרמה בלי לדעת באיזה שיטה ANA נבדק ומה נחשב חיובי.
אין אפשרות לאבחן מחלה על סמך בדיקות מעבדה בלבד.
ANA יכול להיות חיובי בעד 5% מהאוכלוסיה. ככל שהרמה גבוהה יותר קטן האפשרות שלא מדובר במחלה אוטואימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)