פיברומיאלגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה
    רוז
    22/02/2010

שלום, אני חולה בפיברומיאלגיה 22 שנים עם התמודדויות קשות, במהלך שנים אלה נולדו 6 ילדים במשך שנים אלה נטלתי ברזל לצורך הריונות והנקות ארוכות,
    בהנקה האחרונה לפני 9 שנים המשכתי את הברזל עד היום, מאחר שאיני יכולה להפסיק את הברזל ,כשאני מנסה יש לי כאבים קשים בצלעות בגב וכאבי ראש, עם חולשה חזקה בשרירים עם סימפטומים קשים שלא יכולה לקום מהמיטה.
    במשך 3 חודשים האחרונים אני בתקופת שינויים הורמונלים שהמחזור מגיע כל חודש וחצי ואני מרגישה כאבים חזקים מאוד האם יש קשר לשנויים ההומונלים?
    יש לציין אני בת - 49.5.
    האם לאחר המנפאוזה המצב מחמיר בפיברו'?

דבר חשוב מאוד האם נטילת הברזל במשך 9 שנים ללא הפסקה עד היום יכולה לגרום לי נזק?
    איזה בדיקות דם אבקש מהרופא האם יש הרעלה ונזק?

בתודה רוז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    23/02/2010

רוז שלום,
    שינויים הורמונאליים יכולים להיות טריגר להתפרצות או להחמה של פיברומיאלגיה ולא פעם תסמונת זו באה לידי ביטוי ראשון סביב גיל המעבר. בהחלט יתכן שהחמרה שאת חווה כעת קשורה לשיוניים אלו. ככלל, אין התדרדרות פרוגרסיבית של תסמונת הפיברומיאלגיה ואין לצפות שהמצב ילך ויחמיר לאחר המנופאוזה. המהלך הוא לרוב גלי, עם תקופות טובות יותר ופחות לסירוגין. אין לצפות לנזק מנטילת הברזל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו