כאבי צוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי צוואר
    מאיה
    27/02/2010

שלום ד"ר
    לאחר סדרת בדיקות מקיפות שיצאו תקינות בשל הירדמות ידיים וכאבי צוואר בלתי נסבלים! , ולאחרונה שינוי צבע האצבעות לסגול בחורף[כשקר] הופנתי לרוימטולוג שאיבחן אצלי:
    FIBROMALGIA
    ,RAYNAUD'S SYNDROME
    ,HYPERMOBILY

והפנה אותי למ'ס בדיקות מעבדה:
    ANTICENTROMERE Ab
    SSA (Ro) SIGLE
    SSB (La) SIGLE
    SCL- 70

הרוימטולוג אמר לי שיש לי בעייה ששמה ראומטיזים.
    האם תוכל בבקשה להסביר לי מה פשר האבחנות, בדיקות הדם ומה עושים הלאה כדי לפתור את בעית הכאבים?

תודה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי צוואר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    28/02/2010

טליה שלום,
    פיברומיאלגיה היא מצב בו מערכת העצבים המרכזית גורמת הגברה של הולכת כאב ועיבודו. לא מדובר במחלה דלקתית או אוטואימונית. התוצאה היא כאב מפושט במערכת השרירים והשלד המלווה הפרעות שינה ועייפות.
    תופעת רינו היא התכווצות קיצונית של כלי דם קטנים באצבעות הידיים והרגליים הגורמת לשינויי צבע ולכיבים. תופעה זו יכולה להופיע לכשעצמה או כחלק ממחלה אוטואימונית.
    היפרמוביליות היא גמישות יתר, מצב מולד. מצב זה עלול להיות גורם סיכון להתפתחות של בעיות שונות לרבות פיברומיאלגיה.
    ראומטיזם אינה אבחנה אלא תיאור כללי של בעיות במערכת השרירים והשלד.
    נראה כי הראומטולוג מנסה לקבוע אם מדובר "רק" בפיברומיאלגיה או שמסתתרת מאחורי זה מחלה אוטואימונית (מחלה בה מערכת החיסון תוקפת את הגוף עצמו).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו