מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ana חיוביד.02/03/2010
שלום רב.מזה כמה שבועות אני סובלת מכאבים "נודדים" ברגליים ולפעמים בכפות ידיים ובשוקיים בצורה סימטרית,אבל רוב הכאב מתרכז בכפות רגליים ובשוקיים ולא בפרקים אלא ברקמות ולרוב בשעת המנוחה או בלילה בזמן השינה.כשאני קמה ומתחילה ללכת הכאב פוחת.כמו כן יש לי צמרמורות ללא חום,כאב גרון,כאב לא חזק באוזניים והרגשת חולי.אבל הכל מאוד-מאוד מינורי ויש ימים טובים יותר כך שאני מתחילה לחשוב שהבראתי ואז הכל חוזר שוב.עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות,ויטמין D קצת מתחת לנורמה ושקיעת דם 22 אבל ANA יצאה חיובית.האם זה סימן ללופוס או שזה יכול להיות ויראלי?
ועוד שאלה:האם העובדה שאין לי פיקה וסכוס בברך עקב תאונת דרכים יכולה לגרום לANA חיובי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד. שלום
ד''ר ג'יזל גודארד06/03/2010מחלת זאבת-לופוס מתאפיינת בדלקת במפרקים, תפרחת בעור, כאבים בחזה שמתגברים בנשימה, ועוד בנוכחות רמה מוגברת של ANA (נוגדנים כגנד הגרעין). על מנת לחשוד בזאבת-לופוס ע"פ ANA חיובי בלדבד כדאי למצוא רמה של 1:160 או יותר.
כמובן שמחלה לא נקבעת ע"פ בדיקת דם אלא שילוב של תסמינים קלינים, ממצאים בבדיקה גופנית, ובדיקות דם יחד.
במידה וקיים חשד לזאבת-לופוס, ורמת ANA חיובי חזק, אז שולחים בדיקת דם לנוגדנים כנגד דנ"א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)