מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ANA חיוביאהרון05/03/2010
שלום,
הלכתי לרופא עור בשל ידיים אדומות ויבשות והוא נתן לי בדיקות דם. הכל חזר תקין חוץ מ: ANA חיובי 1:80
יש גם לציין שב 6 השבועות האחרונות אני סובל מרעב בלתי נשלט המלווה בתחושת עילפון. וגם יש לי כאבים קלים בשרירים כשאני נוגע בהם.
האם תכלו בבקשה לומר לי מה משמעות התשובה החיובית של ה ANA?
והאם יש קשר בין הרעב שאני חווה לבין תוצאה זו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון שלום
ד''ר ג'יזל גודארד06/03/2010ANA- נוגדנים כגנד הגרעין.
זו בדיקה כללית לשאלה של מחלה אוטואימונית ביניהן לופוס-זאבת.
זאבת מתאפיינת ע"י תפרחת בעור, דלקת במיפרקים ועוד.
כייל של ANA 1:80 נחשב חיובי חלש.
ככל שהכייל גבוה יותר- יותר סיכוי, וכמובן בנוכחות תסמינים קלינים, למחלה.
בגיל המבוגר עד 5% מהאוכלוסיה הבריאה תהיה חיובי חלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך....
אהרון07/03/2010אפילו שאין לי לופוס, האם לדעתך זה עדיין כדאי לעשות בירור בקשר ל ANA החיובי?
ונגיד אני עושה בירור ל ANA חיובי, שלא בגלל חשד ללופוס, האם ראומטולוג הוא הרופא המתאים לבירור זה?
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על תשובה לשאלתי למעלה, תודה!
אהרון08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון שלום
ד''ר ג'יזל גודארד10/03/2010ANA יכול להיות חיובי במגוון מחלות ראומטולוגיות לא רק זאבת-לופוס.
כדאי להמשיך בירור אצל ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)