מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי פיברומאלגיהרויטל11/03/2010
אני בת 35 +2 לפני כשנה וחצי חליתי במחלת הנשיקה ומאז אין לי חיים...
אני סובלת מכאבים מופשטים בגוף,סחרחורות ,מיגרנות, וכאבי ראש שונים כמו לחץ, ,בחילות,
מעי רגיז,כאבים במיפרקים ,עיפות,וחולשה כללית , כאבים באיזור השכמות ולחץ בחזה,חולשה באגן וחולשה ברגליים ואי נוחות בגוף. יש לציין שהסימפטומים הללו הם מגיעים בגלים ,ולפעמים יש חלק ולעיתים אף סימפטומים .עשיתי בדיקות שונות והייתי אצל נוירולוג והכל בסדר.... לדבריהם זה מלחץ.
נכון ,אני בדיכאון ובחרדה בגלל המצב...התחושות בגוף מאוד מלחיצות אותי (בעיקר החולשה ברגליים)שזה קורה אני ממש בחרדה..למרות הכל אני ממשיכה לעבוד ומתנהלת כרגיל אך אין לי ביטחון בגוף שלי ואני אף פעם לא יודעת איך אני ירגיש היום,כל זה גורם לי ליאוש.
האם זה יכול להיות פיברו? האם זה יכול להיות משהוא אחר?
והאם החולשה באגן וברגליים זה גם תלונות אופיניות לפיברו(עשיתי גםEMG שהיה תקין)?
יש לציין שהחולשה ברגליים מגיעות בגלים ולא כל הזמן בעיקר בזמן וסת וסביב הבביוץ וכשיש את החולשה זה מרגיש גם כאילו אין לי שיווי מישקל ותחושה כמו רכב ישן שעולים איתו בעליות קשות..
אני מקווה שהסברתי את עצמי .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין13/03/2010רויטל שלום,
המכלול הרחב של סימפטומים שאת מתארת בהחלט עשוי להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה. מצב זה גורם לשילוב של כאב מפושט, עייפות, הפרעות במערכת העיכול, נטייה לדכדוך ועוד ועוד. כמו כן זיהומים ויראליים ממושכים כמו מחלת הנשיקה הם בין הטריגרים שיכולים להוביל להתפרצות של פיברומיאלגיה. מומלץ מאד להתייעץ עם ראומטולוג בנושא זה ובמקביל לנסות לבצע מידה מתונה של פעילות גופנית (הליכה, שחייה וכו) שהיא אחד מסוגי הטיפול החשובים ביותר עבור תסמונת הפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתת לך מידע ש"אגרתי" במשך שנים
סובלת מפיברו16/03/2010כחולת פיברו בעצמי.
אני נותנת מידע לאנשים רבין באמצעות האינטרנט אבל חשוב לציין שאני עושה זאת כסובלת מן המחלה. אני לא רופאה ואין לי כל הסמכה בתחום.
כמובן שהכל נעשה מרצון לסייע ועל כן אני לא מבקשת כל תמורה!
אני חולה מעל 10 שנים וסובלת בין ביתר גם מכל התופעות שציינת..
לאחרונה לאחר שנייסתי אין ספור טיפולים שחלקם הועילו מעט ורובם לא העילו כלל אני מרגישה לראשונה שאני בדרך הנכונה ומשוכנעת שאת תביני למה אני מתכוונת כשאני אומרת שאני מרגישה שהשליטה על אורך היום היום וחיי בכלל חוזרת אט אט לידי לאחר שנים של פעילות מועטה ואף תקופות ארוכות ממש מרותקת למיטה..
מקווה שאוכל לעזור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)