כאבים נוראיים ברגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים נוראיים ברגליים
    אנדי
    16/03/2010

שלום .
    אני בת 36 אמא לתינוקת בת שנה וחצי ,הסיפור שלי מעט ארוך לכן אנסה לקצר,בטרימסטר השלישי של ההריון היו לי כאבים ברגל שמאל בירך למעלה יום צלעתי ויום לא,חשבתי שזה בגלל הכובד שאני סוחבת לא מעט זמן,לאחר הלידה היו לי כאבים עד כדי כך שלא יכולתי להרים את הרגל או להזיז אותה ,לכן ערכו לי בדיקות כמו כן MRI שם היה חשש לאוסטונוקרוזיס של עצם הפמור,היתה התלבטות של הרופאים האם אוסטונוקרוזיס או אוסטו' לאחר כחצי שנה שוב ערכתי את הבדיקה והכל נעלם כלא היה,הבעיה היתה שלי עדיין היו כאבים ברגליים וזה מבחינתי התפשט לשתי הרגליים כאבי טופת ממש בלתי נסבל,(יש לציין שאני סובלת מנימולים ועיקצוצים בכל הגוף מזה כ5 שנים ולאחר ביופסיה של העור -צויין ירידה בסיבי העצב הדקים של העור) .מצב שלמדתי לחיות עימו למרות שבהתחלה זה די שיגע אותי.החלטתי ללכת לנאורולוג שבעבר אצלו עברתי את האיבחון של הנימולים וזאת לאחר שהלכתי בלי סוף לאורטופדים שאמרו לי שהכל בסדר והבדיקות יוצאות תקינות וכבר לא רואים כלום עברתי גם מיפוי עצמות שיצא תקין.אמרו לי שכדאי שאפנה לכיוון של מחלות כאבים שונות ולכן הלכתי לנאורולוג שאמר שכנראה הכאבים הם המשך ישיר של בעית הנאורופתיה שיש לי והדרך לטפל בזה היא עם אלטרולט 10מיליגרם בלילה ,התחלתי לקחת ,העיניין הוא שאני ובעלי הינו כמובן מעוניינים להביא עוד ילדים ואני לא יודעת מה יהיה אחרי ההריון הבא למה לצפות??? האם הכאבים יחמירו?? אולי זה משהוא אחר שלא בדקתי אצל ראומטולוג?
    איך אסחוב משקל כבד על הרגליים האלה ובלי הכדורים שמקלים עלי ???
    אני שוקלת לפנות לראומטולוג שיתן לי אף הוא איבחון ,אולי יש פיתרון לבעיה שלי ,אנא מיכם אם מישהו מכיר את הבעיה או יש לכם רעיון כלשהוא אני יותר מאשמח לקבל חוות דעה .
    צר לי על הבלאגן בכתיבה פשוט זה משהו שכבר מתרחש מזה זמן מה ועברתי כל כך הרבה דברים ובדיקות שאני בעצמי כבר לא מסוגלת לזכור את הסדר .
    תודה מראש אנדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים נוראיים ברגליים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    17/03/2010

אנדי שלום,
    הסיפור שלך כולל מספר בעיות שונות שבחלקן כבר נפתרו. כך למשל התופעה של אוסטאונקרוזיס בזמן הריון, שנעלמה בהמשך. כרגע נראה שאת סובלת מכאבים בעלי אופי עיצבי, עם או בלי קשר לממצאים של פגיעה בעצבים הקטנים (ממצא שחשיבותו הקלינית לא לגמרי ברורה). אלטרולט עשוייה להיות תרופה טובה לכאבים מסוג זה וכן גם תרופות אחרות המשפיעות על כאב עיצבי כמו ליריקה. גם פעילות גופנית מתונה עשוייה לעזור. אין סיבה מיוחדת לחשוב שהמצב יחמיר במקרה של הריון נוסף. בכל מקרה, ראוי להבדק גם על ידי ראומטולוג ויתכן שהאבחנה של פיברומיאלגיה תסביר חלק גדול מהתסמינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו