מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקלודרמהיעל19/03/2010
שלום רב
אני בת 23 עולה חדשה מצרפת
מזה שנתיים אני סובלת מתופעת רנו הלבנת הידיים בקור ללא כחלון רק לבן ואז חוזר לצבע העור
נשלחתי ע"י ראומוטולוג לבדיקות מקיפות ויצא שהANA חיובי 2.9 כאשר מעל 1.2 זה חיובי שאר הבדיקות והבדיקות המאפינות יצאו שליליות ותקינות חוץ מבדיקת Scl70 Ab (Scleroderma ובדיקת Sm Ab. (Smith) שטרם קיבלתי את תשובתם ואמורה לקבל תוך ימים ספורים
שאר הבדיקותRo Ab Anti SSA La AbThyroid Peroxidase Ab, Anti SSB אנטי דנא,שקיעת דם LOPUS. Rheumatoid Factor Quantit'
C3' C4 ועוד יתר הבדיקות יצאו תקינות .כולל בדיקה גופנית ע"י ראומוטולוג ששלל כרגע סימנים לדלקת פרקים או סקלדרמה אבל בכל זאת שלח לבדיקות מה שתמוהה בעיני[
מאחר ויקח כמה ימים לבדיקות רציתי לשאול מס שאלות
האם יש חשד לסקלורדמה?אפילו שאני צעירה והמחלה אופינית למבוגרות?מהי בכלל מחלה זאת האם היא מסוכנת?האם נכון שהיא חשוחת מרפא?מה תהיה המשמעות של תוצאה חיובית חלילה ומה של שלילית בעז"ה? האם תשובה שלילית שוללת את המחלה לגמרי או לבינתיים?
אני עומדת להתחתן האם יש בעיה כלשהיא להביא ילדים במצבי?ומה לגבי הריון לחולות סקלדרומה האם הם בסיכון להם או לעובר ?
מה הסיכויים הסטטיסטים שלי לחלות במחלה אוטיאומינות?אני בחרדות נוראיות ומקבלת כדורים קלונקס אז אנא כנה לי במהרה תשובה מפורטת ככל האפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין21/03/2010יעל שלום,
התופעה שאת מתארת נקראת תופעת רינו. מדובר בהתכווצות של כלי דם קטנים באצבעות שגורמת לשינוי בצבע האצבעות. התופעה שכיחה למדי אצל נשים צעירות. יחד עם זאת היא יכולה גם להופיע כחלק ממחלות אוטואימוניות שונות, לא רק במחלה הנקראת סקלרודרמה אלא גם במחלות נוספות. הממצא של ANA חיובי גם הוא אינו ספציפי ויכול להופיע הן אצל נשים בריאות והן אצל נשים הסובלות ממחלות אוטואימוניות. יחד עם זאת הצירוף של רינו ו - ANA חיובי מגביר את הסיכוי שקיימת בעייה אוטואימוניות. שוב, לא בהכרח מדובר בסקלרודרמה, יתכנו גם אבחנות נוספות. לכן יש חשיבות להשלים את הבירור המעבדתי. לסיכום, עדיין מוקדם לקבוע שאת סובלת מסקלרודרמה או ממחלה כלשהיא אחרת. צריך להשלים את הבירור ורק אז לדון באבחנה ובהשלכות מבחינת הטיפול ומבחינת הריון וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
יעל22/03/2010תודה על התשובה לא ככ הבנתי מה שולל סקלדרומה ?האם אני בסיכון כל החיים או שאם הבדיקות שליליות זה אומר שאני כבר לא בסיכון?
האם הכייל שלי של הNAN נמוך או גבוה ?2.9 כאשר חיובי מעל 1.2?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין22/03/2010האבחנה של סקלרודרמה מתבססת על השילוב של הממצאים הקליניים והמעבדתיים. מחלה זו מאופיינת בשינויים טיפוסיים בעור (התקשות של העור והידבקות לרקות התת עוריות), בנוסף לתופעת רינו. כמו כן עשויים להופיע שינויים בפיגמנטציה של העור. זאת, בנוסף לפגיעה האפשרית באיברים פנימיים לרבות הוושט, הריאות הכליות ועוד. במקביל מוצאים ברוב המיקרים ממצאים אופיניים בבדיקות המעבדה כמו נוגדנים מסוג anti centromer ו/או מסוג Anti Scl-70. גם נוגדן ה - ANA לרוב חיובי, אבל ממצא זה אינו ספציפי לסקלרודרמה.
מכל האמור לעיל עולה, שלא ניתן לשלול או לאשר את האבחנה על סמך בדיקה אחת ספציפית אלא על סמך המכלול הקליני והמעבדתי. בנוסף, דברים יכולים להשתנות עם הזמן. לפעמים נוגדנים חדשים מופיעים או שהקודמים נעלמים. לכן צריך להיות במעקב ראומטולוגי מסודר כדי להגיע לאבחנה המדוייקת ולקבל החלטות בקשר לטיפול, אם יש צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)