מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרדיוליפיןנטע21/03/2010
שלום דר'.
בת37, יש לי ITP , רוצה להכנס להריון, ההמוטולוג עשה בדיקות נוספות /חוזרות:
בדיקות PT,PTT,INR ,RVVT RATIO - תקין - בדיקה זו תקינה גם בבדיקות ישנות יותר.
Circulating anticoagulant sum – לא נמצא - בדיקה זו תקינה גם בבדיקות ישנות יותר.
beta2-glycoproteiln gG בתאריך 1/2010 - 3.2
תוצאות בדיקות קרדיוליפין שעשיתי בזמנים שונים:
cardiolipin lgm (הטווח 0-7) ( 2/2007 - 5.7 , 10/2009 - 5.6 , 1/2010 - 2.8 , 3/2010 - 8.9 )
cardiolipin lgG (הטווח 0-10) (2/2007 - 6.5 , 10/2009 - 3.7 , 1/2010 - 23.9 , 3/2010 - 5.5 )
בינואר 2010 - lgG יצא גבוה מאוד (23.9) ובאמצע מרץ יצא 5.5. מה המשמעות של זה?
בינואר 2010 - lgm יצא בנורמה (2.8) ועכשיו מעל הנורמה 8.9 מה המשמעות של זה?
האם ערכים של 23.9 ו 8.9 נחשב גבוה משמעותית?
האם העובדה שזה לעיתים מעל הנורמה מראה שיש לי נוכחות של נוגדנים הנ"ל וצריך למצוא את הסיבה?
האם יש לי לחשוש מלופוס/אפלא?
אם הייתי מקוררת או עם וירוס כלשהו קצת לפני הבדיקה יכול להשפיע על התוצאה?
אודה על תשובתך!!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד21/03/2010נוכחות רמה מוגברת של קרדיוליפין ביותר מפעם אחת מחשידה לאפשרות לפתח תסמונת נוגדי פוספוליפידים המתבטא בהפלות חוזרות ואירועים של קרישיות יתר. תסמונת זה יכולה להתלוות לזאבת-לופוס.
מכיוון שמדובר ברצון להרות דרוש בדיקה קפדנית ע"י ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדיוליפין
נטע22/03/2010תודה על תשובתך. שאלות חשובות נוספות:
- 8.9 כשהמקסימום 7 גם נחשב רמה מוגברת?? למרות שדי גבולי?
- האם חולי(הצטננות וכו'..) יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה?
- מה זה אומר כשאת כותבת ל"התלוות ללופוס". רמה גבוהה של נוגדנים יכולה לגרום ללופוס , או שנוכחות המחלה מביאה לעלייה בנוגדנים?
- מרוב פחד ממחלת הלופוס אני לא מסוגלת ללכת לרמוטולוג. למה הביקור אצלו חיוני?
תודה!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדיוליפן
נטע25/03/2010מחכה לתשובה..תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמור שלום
ד''ר ג'יזל גודארד25/03/2010ככל שהרמה גבוהה יותר של נוגדנים- יתכן קשר עם חומרת המחלה.
הצטננות לא גורמת לעליה ברמת נוגדנים.
תסמונת נוגדי פוספוליפידים (APS) מופיעה ב 40% מחולי זאבת-לופוסץ
עדיף לאבחן מחלה מוקדם מאשר מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)