מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה - בעית מפרקים כלליתניר21/03/2010
שלום,
אני בן 21 סובל כרגע במשך שנה וחצי מבעיות פרקים חמורות.
זה התחיל שהייתי בצבא וקרה לי תוך כדי אימונים שיום אחד כתף ימין שלי התפרקה בעצמה מהמקום תוך כדי תנועה סיבובית לאחור.לאחר חודשיים קרה אותו דבר עם ירך שמאל העצם פשוט יצאה מהמקום בכול צעד שני,דבר שהגביל את יכולת ההליכה שלי לגמרי.
אובחנתי ע"י רמאטולוג(ד"ר אמיר טנאי) כסובל מגמישות יתר ונאמר לי פשוט להימנע מתנועות אשר גורמות לפריקה(ומבקביל עשיתי פיזוטרפיה למפרקים הנ"ל כבר חודשיים).
לאחר חודשיים מהבדיקה החלו גם שני הברכים שלי לעשות בעיות כאבים ממוקדים במקום וגם התנתקות וחזרה למקום תוך כדי הליכה ולאחר חודשיים נוספים גם הגב התחיל לעשות בעיות כמו ברק ביום בהיר נהיו לי כאבים חזקים בגב עם הרגשה של החוליות זזות לגמרי מהמקום ובלי יכולת להרים אפילו תיק הקל שביותר מבלי לסבול מכאבים.
אני עברתי פיזוטרפיה גם לגב ולברכים ואני כיום ממשיך 3 פעים בשבוע+שחיה 3 פעמיים טרם זאת הבעיה שלי רק החמירה והחמירה אני לא מוסגל לרוץ,לרכוב על אופניים לעלות מדרגות ואפילו ללכת כואב לי.
הכאב הוא תוך כדי עמידה ישיבה שכיבה והוא אף פעם לא עובר לרגע אחד כבר שנה וחצי.
כרגע אני ממתין לתור שיש לי לרמאטולוג (שאמר לי שהבעיה שלי במקור שיש לי בעיה אורטופידית ולא רמאטולוגית). אם אוכל לקבל עצה או הכוון ממה הבעיה שלי נגרמת או אפשריות לטיפול...
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין21/03/2010ניר שלום,
גמשיות יתר היא בעייה שיש לה השלכות אורטופדיות וראומטולוגיות. המצב הוא מולד וגורם לפריקות חוזרות ולשחיקת סחוסים מוגברת. כמו כן קיימת במצב זה שכיחות מוגברת של תסמונת הפיברומיאלגיה.
פיזיותרפיה היא אכן הדבר החשוב ביותר אך אם מתפתחת פיברומיאלגיה אפשר להיעזר גם בטיפולים שעוזרים למצב זה, לרבות טיפול תרופתי מכוון. כמובן שלצורך אבחון המצב צריך להיבדק על ידי ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)