נלטרקסון במינון נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נלטרקסון במינון נמוך
    עומר
    27/03/2010

שלום,
    לאחרונה אני נתקל יותר ויותר על דיבור על תרופה הנקראת "נטלרקסון", כאשר נלקחת במינון הנמוך בערך פי 10 מאשר המינון לייעודה המקורי (גמילה מאופיאטים, אני חושב) - וכך משפרת משמעותית את מצבם של חולים בהמון סוגים שונים של מחלות - ובהם גם חולים בפיברומיאלגיה ובתסמונת התשישות הכרונית.
    לצערי, מדובר בתרופה שכנראה פגה תקופת הפטנט שלה, ולכן היא לא שווה המון כסף לחברות המייצרות אותה. על כן, אין הרבה מוטיבציה לביצוע מחקרים קליניים של שימוש בה. עם זאת, כנראה שבמוקדם או במאוחר מה שעוזר כן נבדק, והתרופה בכל זאת נבדקה במחקרים שונים, למשל לגבי יעילותה בטיפול במחת קרוהן (ובמחקרים המדוברים נמצאה כיעילה).

אני מצרף מספר קישורים: אתן מספר דוגמאות מכותבים: "This drug is amazing.... to have had thousands of pounds worth of drugs thrown at me for years that never helped to finally have (after only 2 weeks) probably 50% of me back again is fantastic and I am trying to spread the word to everyone!!!"

"talk to your doctor to see if LDN is right for you. For me it has made a drastic difference, even after success with the Lyrica. Lyrica only did so much and did nothing to help with my fatigue. LDN changed everything".

"I am thankful for the day my sister told me about LDN!!"

כמו שכתבתי, הפטנט על התרופה הזו פקע ולכן אני בספק אם יש לחברות תרופות אינטרס גדול לעשות לה קידום, כך שנראה לי שהדברים שנכתבו באתר הם אותנטיים.

ד"ר אבלין, אני מניח שגם אתה יודע, שלמרות כל השיפורים, הטיפול כיום בפיברומיאלגיה, ובוודאי בתסמונת התשישות הכרונית, הוא מוגבל ביותר. הנה, יש כאן תרופה שלא מרפאה, אבל שעושה נפלאות עבור המון אנשים. למה שהמכון שבהנהלתך לא ייקח על עצמו לבצע ניסוי קליני בתרופה, שהיא הרי תרופה שכבר מאושרת לשימוש בהתוויה אחרת ולכן קל יותר לעשות בה מחקר? זה פחות משנה איך היא משפיעה, כל עוד היא משפיעה... אשמח לקבל ממך תשובה בנושא.

תודה מראש!
    עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נלטרקסון במינון נמוך

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    30/03/2010

עומר שלום,
    יעילותה של תרופת הנלטקסון בפיברומיאלגיה אכן הודגמה במחקר אחד. מחקר זה היה קטן מאד בהיקפו (10 משתתפים בסך הכל) ואין ספק שדרושים מחקרים נוספים וגדולים יותר על מנת להוכיח שהתרופה אכן יעילה ובטוחה.
    בארה"ב מתקיים מחקר כזה באוניברסיטת סטנפורד ומחקר זה אמור להסתיים בחודש יוני השנה (ראה קישור). אגב, ההסבר ליעילות הנלטרקסון באמת אינו ברור (אם הוא אכן יוכח כיעיל( כייון שלא נראה שקיימת הפרעה במאזן האופיאטים במערכת העצבים בפיברומיאלגיה.
    כמו לגבי כל טיפול נסיוני אחר, צריך להתייחס לאפשרות זו בזהירות הראוייה. התלהבותם של גולשים המתארים את הצלחת הטיפול היא מובנת, אבל חייבים באמת לקבל עדויות מדעיות מוצקות ליעילות הטיפול לפני שניתן יהיה להמליץ עליו.
    לגבי האפשרות לבצע נסוי נוסף כזה אצלנו, נראה שכדאי לחכות ולראות את תוצאות הנסוי המתקיים כעת והעומד לפני סיומו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה ד"ר

עומר
    31/03/2010

קודם כל, תודה!
    אני מאוד מקווה שזה לא יהיה עוד כיוון שיתמסמס מבלי שנבדק ונמצא כלא יעיל.
    יש על זה עדויות מדהימות - וסביר שעל לא מעט תרופות יש עדויות כאלה - גם תרופות שמאושרות לשימוש בפיברומיאלגיה. ובכל זאת, כן יש לי אישית תחושה שיש כאן תרופה טובה לטיפול בפיברומיאלגיה מעבר לפינה.

בוידאו הבא מדבר ד"ר (לרפואה, אגב, כי כבר ראיתי כאלה שמדברים שכותבים על עצמם שהם "ד"ר" באתר של תוסף מזון שהם מוכרים, ובסוף מסתבר שהם ד"ר לכלכלה...) כריס סטיל על LDN ובתחילת הסרטון הוא אומר שהתרופה הזאת מגדילה את כמות האנדורפינים. יכול להיות, למשל, שזו הסיבה שהדבר מקל על חולי פיברומיאלגיה (שידוע שיש להם חסרים באנדורפינים מסויימים). אגב, הוא אומר שהאנדורפינים משקמים את מערכת החיסון ו"מערכת התיקון", כך שאם פיברומיאלגיה נגרמת כתוצאה מזיהום - יכול להיות שגם בצורה זאת התרופה עוזרת (לאחרונה בוצע המחקר שמעיד על הרטרווירוס XMRV בחולי ME/CFS, וגם ב-12 מתוך 20 חולי פיברומיאלגיה שנבדקו. LDN, לפי הנטען, עוזרת גם לחולים באיידס - כך שמי יודע, אולי היא עוזרת בצורה כזו או אחרת להלחם ברטרווירוסים, וכך גם עוזרת לחולים בפיברומיאלגיה ובתסמונת התשישות הכרונית - אם אכן הבעיה במחלות אלו נובעת מרטרווירוסים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• LDN ופיברומיאלגיה

ספיר
    31/01/2011

ד"ר אבלין,
    גם אני סובלת מהפיברומיאלגיה. אתמול נפגשתי עם ג'וסף ווק שכתב ספר "GOOGLE LDN" וסיפר לי על הכדור ויכולותיו. אני לא יודעת אם אתה מכיר את הסיפור שלו (זהו הבן של הרמן ווק). אני כרגע קוראת את הספר ואשמח להפיץ אותו הלאה.
    המחקר בסטנפורד הסתיים והוכח שהוא עוזר לחולי הפיברו.
    האם אתה ממליץ עליו?

אשמח לשמוע עוד...

ספיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו