דלקת מפרקים בחולת פסוריאזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים בחולת פסוריאזיס
    תלמה ל.
    31/03/2010

שלום, אני סובלת מפסוריאזיס במשך 20 שנה. לפני חצי שנה החלו כאבים במפרקים של אצבעות הידיים. הכאבים מגבילים אותי בתפקוד. ראומטולוג התרשם שלא מדובר בדלקת כיוון שלא היו ממצאים של אודם ונפיחות במפרקים. בנוסף טיפול במטוטרקסט שקיבלתי לבעית העור, לא עזר לכאבי המפרקים.
    במשך מספר חודשים אני מטופלת הוולטרן שבהחלט מקל על הכאב, אך לא פותר את הבעיה.
    איך עוד ניתן לטפל? והאם קיימת אפשרות שמדובר בדלקת מפרקים אסימפטומטית על רקע פסוריאזיס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    01/04/2010

תלמה שלום,
    כידוע, חלק מחולי הפסוריאזיס מפתחים דלקת מפרקים אופיינית. האבחנה אם אמנם מדובר בדלקת מפרקים כזו במקרה שלך תלויה הן בבדיקה הגופנית (נוכחות סימני דלקת בבדיקת המפרקים) והן בבדיקות המעבדה (שקיעות דם, CRP וכו) ובבדיקות ההדמיה (עדות לפגיעות בעצמות בצילומים). יש תרופות יעילות לדלקת מפרקים פסוריאטית, גם כזו שלא הגיבה לטיפול במטוטרקסאט, אבל חייבים להיות בטוחים באבחנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו