אני צריכה שיעזרו לי..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני צריכה שיעזרו לי..
    ליגל
    06/04/2010

שלום וברכה ,אני צריכה עזרה
    אני בת 17 וחצי..וסובלת כבר שמונה שנים מכאבים בכל מיני מקומות בגוף שאף אחד מהרופאים לא מצא שום דבר.
    עשיתי צילומי רנטגן ולא ראו כלום.
    יום אחד כשהייתי בערך בת 12 שלחו אותי לראומטולוגית בבית חולים שניידר
    שאמרה שהיא לא מוצאת כלום ושהיא חושבת שזה פסיכולוגי.
    לפני כ- 3 שנים אימי לקחה אותי לראומטולוגית אחרת..בנתניה
    והחליטה לשלוח אותי לבדיקת MRI
    בבדיקה עצמה נתגלה שיש לי ספונדליטיס סקורליאטיס אינקוליזינג
    ונתנה לי לשתות כדורים ,סלזופירין
    רק לפני 3 חודשים בערך התחלתי לשתות אותם כי אני לא שותה כדורים.
    כשהייתי בצו ראשון איכשהו לא קיבלו את האבחנה וביקשו שאעשה את הבדיקה של הגן.
    עשיתי את הבדיקה ויצא שלילי.
    ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות..
    להפסיק את הכדורים או שלא

אודה לכם מאוד אם תעזרו לי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה שיעזרו לי..

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    06/04/2010

ליגל היקרה!
    לא כדאי להתייאש! למרות חוסר הבהירות של המצב, סביר להניח שניתן להגיע לפיתרון שיקל עליך מאד.
    אם אמנם אובחנת על סמך בדיקות MRI של האגן כסובלת מסקרואילאיטיס, כלומר מדלקת המערבת את מפרקי האגן האחוריים, שהיא במקרים רבים (אם כי לא תמיד) חלק ממחלת המפרקים המכונה Ankylosing Spondylitis, הרי שסביר להניח שהאבחנה נכונה. יחד עם זאת יתכן שכדאי לעבור שוב על תוצאות ה - MRI, אם הוא עדיין זמין, ולוודא שהאבחנה חד משמעית. לצורך זה ניתן להתייעץ עם ראומטולוג או עם מומחה לרנטגן. יש לציין שהאבחנה הזו תיתכן למרות העדר נוכחות של הגן HLA_B27 .
    אם האבחנה נכונה, סלזופירין אינה תרופת הבחירה למצב זה כיום. סלזופירין אכן עוזר במחלת ה - Ankylosing spondylitis, אך בעיקר כשמדובר במעורבות של מפרקים היקפיים, כמו כתפיים וירכיים והרבה פחות כשמדובר בסקרואילאיטיס. במקרים אלה כדאי מאד לשקול טיפול בתרופות הביולוגיות החדישות יותר, כמו רמיקייד, שהן יעילות מאד במצב זה. לגבי האופציה הזו גם כן כדאי להתייעץ בהקדם עם ראומטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו