מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רקע ראומטולוגי - מיואשתרים08/04/2010
שלום ,
אני בחורה בת 23, כבר 5 חודשים עם כאבי ירך וגב תחתון, הייתי אצל הרבה רופאים, עשיתי בדיקות של C.T, ו- MRI לגב תחתון, ומיפוי עצמות וצילומי רנטגן לאגן.
רואים בלט דיסק ממש קטן באיזור התחתון של הגב, אבל כל הרופאים אומרים לי שזה לא יכול להיות מקור הכאב, כי הכאב כרוני ועצום ואיננו ניקל כשאני נחה או יושנת.
דבר אחרון שעשיתי הלכתי לראומטולוגית, היא כיוונה אותי ל- MRI לפרקי האגן. אני בנתיים מחכה לתור לזה
אתמול הייתי אצל אורטופד בכיר, הוא הסתכל על צילומי הרנטגן:
וזה מה שהוא אמר לי: מריחים רקע ראומטולוגי: כי:
- יש סימנים של סקרו-איליטיס , ושמבנה טרבקולארי לא סדיר בצואר פימור שמאל.
הוא הדגיש על חשיבות הMRI של מפרקי האגן, והמליץ לי להיפגש בריאומאט בעל ניסיון רב, כי לפי דבריו לא כל ריאומאט יוכל להבחין בנראה, ושאני אמורה לעשות בדיקת עיניים
בדיקת העיניים הייתה תקינה (אין אוביאיטיס)
שאלתי היא: אילו מחלות או תסמונות יכולות להיות רלוונטיות (בדיקת דם רגילה תקינה)
או האם ביקור אצל ריאומאט לפני שאעשה את ה-MRI למפרקי הירך יוכל לעזור לי, או שעדיף לאחר שאעשה את ה-MRI ?
אודה לכם המון על כל תשובה,
מאוד חשוב לי
מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת יותר אינפורמציה
רים08/04/2010על מנת להיות יותר מדוייקת אני אתאר את המצב:
הכאבים שיש לי (גב תחתון וירך) מחמירים עם הליכה ופעילות יום יומית ממשוכת .
אף לא תרופה של איטופן, ולא ארקוקסיה עזרו לי, או אקמול, אדיקס וכולי גם לא עוזרים.
בתקופה האחרונה אני עוברת מצבים של חולשת גוף כללית (פעם אחרונה ניגשתי למיון, אך הכל תקין, ומצבי השתפר (כלומר מבחינת החולשה הכללית) לאחר מתן נוזלים. אין לי מושג אם זה קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת יותר אינפורמציה
רים08/04/2010על מנת להיות יותר מדוייקת אני אתאר את המצב:
הכאבים שיש לי (גב תחתון וירך) מחמירים עם הליכה ופעילות יום יומית ממשוכת .
אף לא תרופה של איטופן, ולא ארקוקסיה עזרו לי, או אקמול, אדיקס וכולי גם לא עוזרים.
בתקופה האחרונה אני עוברת מצבים של חולשת גוף כללית (פעם אחרונה ניגשתי למיון, אך הכל תקין, ומצבי השתפר (כלומר מבחינת החולשה הכללית) לאחר מתן נוזלים. אין לי מושג אם זה קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין08/04/2010רים שלום,
אם אכן קיים חשד לסקרואילאיטיס צילומי הרנטגן, כלומר יש סימנים של דלקת המערבת את המפרקים האחוריים של האגן, הרי שיתכן שמדובר בדלקת מפרקים מסוג Ankylosing spondylitis או סוגים דומים של דלקות מפרקים. אמנם יש לציין שאופי הכאב שאת מתארת, אשר מחמיר דווקא במאמץ (וכנראה מוקל במנוחה) אינו אופייני לדלקות מפרקים אלו (אשר מתאפיינות בכאב המוחמר דווקא במנוחה ושעות הלילה). בכל אופן MRI של האגן יוכל לסייע מאד באבחנה, בתנאי שיכלול בדיקה מכוונת למפרקי ה סקרו- איליאק. בנוסף כדאי לבצע במצב זה את בדיקת הדם הגנטית
HLA-B27 - סמן גנטי אשר קיים אצל רוב החולים הסובלים ממחלה זו.
מובן שבדיקת ראומטולוג לאחר ביצוע ה - MRI תהיה המועילה ביותר, אבל כיוון שקיימת בעייה של תורים - הן בביצוע ה - MRI והן בבדיקת ראומטולוג - הייתי מנסה לקבוע תור גם לזה וגם לזה במקביל. הבדיקה הגופנית של הראומטולוג תוכל גם כן לסייע באבחנה, גם אם האבחנה הסופית תתבצע לאחר בדיקת ה - MRI.
לסיום כדאי לשוב ולהזכיר שאם אמנם מדובר במחלה זו, הטיפול התרופתי כיום (בעיקר באמצעות תרופות בילוגיות) יעיל מאד וברוב המקרים ניתן לצפות לשיפור רב מאד במצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקהות
רים08/04/2010אם אני אוסיף לכל מה שאמרתי שבתקופה האחרונה אני מתעוררת הרבה מהשינה כשהיד שלי במצב של קהות, ושלוקח זמן עד שאוכל להזיז אותה , זה יגיד לך משהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקהות
רים08/04/2010אם אני אוסיף לכל מה שאמרתי שבתקופה האחרונה אני מתעוררת הרבה מהשינה כשהיד שלי במצב של קהות, ושלוקח זמן עד שאוכל להזיז אותה , זה יגיד לך משהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין08/04/2010רים שלום,
אינני בטוח למה מתייחסת התלונה הזו - יתכן שמדובר על מה שנקרא נוקשות בוקר - תופעה שאופיינית לדלקות מפרקים שונות - או להירדמות של כף היד אשר יכולה להגרם על ידי לחץ עם עצבים במיקומים שונים. בכל אופן צריך להבדק על ידי ראומטולוג כדי לברר את מהות העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקע ריאומטולוגי
יובל12/04/2010שלום רים
אנא התקשרי 0522535547
רפואה שלמה
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע מוכר
איציק12/04/2010הייתי בן 26 לפני 20 שנה כשהתופעות שתארת קרו לי. טופלתי ע"י אורטופדים וטובים מאוד בתחומם, כשהתנפחה לי העקב אז ניכנסתי לניתוח. יום אחרי הניתוח התנפחה אחת האצבעות ביד. אז אמרתי לאורטופדים שאני לא מוכן שינתחו לי כל מה שמתנפח??? בקיצור הורידו לי איזה פרופסור מהמחלקה הפנימית מומחה לפרקים שרשם לי קללה ארוכה ושלח אותי לסיווג רקמות שנמצא חיובי ל hlab27 אני לא רופא ואולי זה לא קשור אבל אם זה זה - לא להבהל זה עובר - צריך לעשות מהפיכה בחיים ספורט מזון ושמחת חיים וזה ייסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)