מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היתי שמחה לקבל תשובה לשאלתי מה9שירה12/04/2010
היתי שמחה לקבל תשובה לשאלי מה9 לחודש בקשר לANA חיובי ותופעת רינו .תודה,ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד14/04/2010ANA ליובי ותסמונת ריינו -שילוב שמצביע על מחלה אוטואימונית. ביניהן יכולות להיות זאבת-לופוס, טרשת מערכתית (סקלרודרמה) בין השכיחות.
במקרה זה דרוש בדיקה של ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,היתי אצל ראומוטולוג
שירה15/04/2010קודם כל תודה על התשובה
היתי אצל ראומוטולוג והוא שלח אותי לסדרה של בדיקות וחוץ מהANAשיצא כאמור חיובי ,כל הבדיקות האחרות יצאו שליליות ותקינות בסיכום הפגישה הוא כתב שאין עדות למחלה כלשהיא,ושאני צריכה להיו במעקב שנתי .העינין הוא שאני ממש מבולבלת,ממה שאני מבינה מתשובתך שרינו וANA מעיד על מחלה אוטיאומונית וכאמור כרגע אין כלום אז בעצם מה שזה אומר שאני מיועדת לפתח מחלה בעתיד כמובן שלא בהכרח ,אך השאלה היא האם אני בסיכון גבוהה וכמעט ודאי?כל הבדיקות שיצאו שליליות שוללות לגמרי או שהן שוללות רק כרגע ?כלומר ההרגשה שלי היא שכמעט בטוח שאני עומדת לחלות רק שגם ככה אין מה לעשות .אני ממש מבולבלת האמת ומאוד חוששת .אגב הראומוטולוג ענה לי על השאלות הנ"ל שאני בסיכון קצת יותר מבנאדם רגיל והסיכוי לפתח מחלה כמו סקלורדמה קלוש אך ההרגשה שלי היא שהוא רק ניסה להרגיע אותי.אני ממש מבולבלת כי מצד אחד אני מקבלת תשובה כמו שלך ,ומצד שני אני רואה תשובות שרינו וANAזה די שכיח אז אם אני יכולה לשאול האם באמת רינו וANA חיובי ללא כל מחלה זבה באמת שכיח?
אשמח לתשובה מפורטת .תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאט שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/04/2010תסמונת רינו יכולה להופיע לבד או חלק ממחלה אוטואימונית. ניתן להבדיל ביניהם ע"י בדיקת קפילרוסקופיה. הבדיקה הזאת לא תקינה בנוכחות מחלה אוטואימונית.
לצערי אין דרך לעצור מחלה אוטואימונית- רק לגלות מוקדם ככל האפשר ולטפל.
ככל שרמת ANA גבוהה יותר- הסיכוי שמדובר במחלה אוטואימונית גדול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)