קשר בין Spondyloarthropathy לבעיות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין Spondyloarthropathy לבעיות?
    איציק
    12/04/2010

שלום. אני בן 45, בגיל 26 אובחנתי hla b27 + Spondyloarthropathy עקב דלקות פרקים בעקב ירך ובגב תחתון. סבלתי מזה כשנה וטופלתי באינדומד. באותה תקופה לא סבלתי ממערכת העיקול. בשנה האחרונה ולסירוגין אני סובל בעיות במערכת העיקול יציאות רכות וקטנות, גרגורים בבטן, נפיחות, גרפסים וכאבי צריבה בבטן עליונה. בדיקות המעבדה כולל crp יצאו בנורמה ואני לפני בדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. האם יש קשר בין סינדרום המעי הרגיז או מחלות מעיים אחרות לספונדליטיס? האם זה יכול לתקוף רק במעיים ולא בפרקים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סליחה - עיכול!! כמובן ולא עיקול

איציק
    12/04/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/04/2010

איציק שלום,
    לשאלה זו יש (לפחות) שתי תשובות.
    מצד אחד קיים קשר בין מחלות מפרקים דלקתיות מסוג Spondyloarthropathy לבין מחלות מעי דלקתיות. מחלות כמו מחלת כרון ו - Ulcerative colitis , שהן מחלות מעי דלקתיות, עלולות להיות מלוות במעורבות מפרקים מסוג זה ולכן כדאי לעשות קולונוסקופיה כדי לוודא שלא "מפספסים" מחלת מעי דלקתית , הדורשת טיפול. הקשר בין מחלות מפרקים כאלו לבין תסמונת המעי הרגיש (או המעי הרגיז) פחות ברור אבל כנראה קיים גם כן. תסמונת המעי הרגיש, בדומה לתסמונות כאב אחרות (כמו פיברומיאלגיה) עלולה להתלוות לעיתים למחלות מפרקים דלקתיות. בכל אופן לאחר הקולונוסקופיה ניתן יהיה לקבוע אם מדובר במעי רגיש או במחלת מעי דלקתית ולטפל בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו