האם יש לי דלקת מפרקים/פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש לי דלקת מפרקים/פרקים
    א.ו
    13/04/2010

שלום רב,
    נשלחתי ע"י ראומטולוגית לבדיקות דם. התשובות שיצאו מחוץ לנורמה הם:

ESR - 44
    ALKP - 143.8
    GGT - 72
    CRP - 1.7
    complement-C3 - 183
    C4 - 41.1

האם זה אומר שיש לי דלקת מפרקים ואם עלי לחזור לראומטולוגית להמשך טיפול??

בתודה
    א.ו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאור הכאבים:

א.ו
    13/04/2010

כל בוקר אני לא יכולה לזוז עם כאבים עזים בגב תחתון בנקודה אחת מסויימת, בנוסף יש לי כאבים חזקים במפרק הלסת (לא יכולה לפתוח את הפה עד הסוף) למרות שישנה עם סד לילה, יש לי דלקות בגיד הכתף שחוזרות כל חודשיים שלושה וכל פעם שהכאב בכתף חוזר אני מקבלת זריקה מאורטופד הישר לגיד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/04/2010

שלום רב,
    בדיקות הדם הללו אינן מספיקות על מנת לאשר או לשלול את קיומה של דלקת מפרקים. הערכים של CRP, שהוא מדד כללי של דלקת, מעט מוגברים, אבל ממצא כזה יתכן בכל סוג של דלקת, לאו דווקא בדלקת מפרקים. כמו כן קיימת הפרעה קלה בתפקודי הכבד שאינה מוסברת על ידי דלקת מפרקים.
    הכאבים שאת מתארת עשויים להיות מוסברים על ידי סוגים מסויימים של דלקות מפרקים. נראה, שכדאי לחזור לבדיקה ראומטולוגית וכמו כן לבצע בדיקות הדמייה כמו צילומים ו/או MRI של עמוד השדרה והאגן על מנת לקבוע אם אכן מדובר בדלקת מפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו