דלקת פרקים כרונית מילדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים כרונית מילדות
    שרה
    15/04/2010

שלום,
    אני בת 30 ואני סובלת מדלקת פרקים קשה מילדות קיבלתי כל מיני תרופות ומטרוטוקסט וכרגע הפסקתי אותו ואני לוקחת אקמול 6 פעמים ביום לפי הוראת הרופא , עדיין יש לי כאבים ומגבלות ומתעייפת מהר,הבנתי שי תרופה ביולוגית שעוזרת לסובלים מדלקות פרקים כאילו שאין להם את המחלה.
    השאלה שלי איך אפשר לקבל טיפול ביולוגי ואיפה ומה תופעות הלוואי של התרופה הביולוגית,ראוי לציין כי לקחתי הרבה שנים תרופות כימיות והם אינם עוזרים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים כרונית מילדות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/04/2010

שרה שלום,
    אכן, התרופות הביולוגיות מהוות חלופה טובה מאד כטיפול בדלקות מפרקים, במקרים בהם טיפולים כמו מטוטרקסאט אינן יעילות מספיק. יש כיום מספר תרופות ביולוגיות אשר יעילות עבור דלקות מפרקים שונות (רמיקיד, אנברל, הומירה, מבטרה). כל אלו ניתנות בזריקה (תת עורית או בעירוי תוך ורידי). לכל תרופה תופעות לוואי משלה אך ככלל, תרופות אלו גורמות להחלשה מסוימת של מערכת החיסון ולכן עלולות לחשוף את הגוף לזיהומים שונים. אגב, הדבר נכון במידה מסויימת גם עבור מטוטרקסאט. בכל מקרה נראה שכרגע אינך מטופלת כלל בתטיפול אנטי דלקתית וזה חבל הן כי את סבולת והן כי דלקת מפרקים בלתי מטופלת מובילה בסופו של דבר לעיוות המפרקים.
    מה שצריך לעשות זה לפנות לבדיקת ראומטולוג ולשקול איתו את האפשרויות השונות של טיפול ביולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תשובתך

שרה
    19/04/2010

קודם כל תודה על תשובתך,ברצוני להבהיר שוב כי עפ"י הרופא נאמר לי כי המחלה אינה פעילה
    כרגע למרות שיש לי כאבים, כמו כן נאמר לי שיש לי עייפות כרונית(פביומיאלגיה) כתוצאה מדלקת הפרקים ,האם במקרים הנ"ל אפשר לקחת תרופה ביולוגית ומה הסיכוי שזה יועיל לי ללא תופעות לוואי.
    אשמח אם תוכל להמליץ לי רשימת רופאים ראומוטולוגים מומחים שיכולים לטפל בי בתרופה ביולוגית באזור צפון.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/04/2010

שרה שלום,
    אם באמת כעת הבעייה העיקרית היא פיברומיאלגיה, תרופות ביולוגיות אינן צפויות להשפיע בצורה משמעותית. תרופות אלו יעילות כטיפול במחלה הדלקתית הבסיסית. כמובן אם קיים שילוב של דלקת פעילה וכאב פיברומיאלגיה משני - התרופה אנטי דלקתית עשוייה להועיל. אם לא זה המצב, כדאי לכוון את המאמצים לטיפול אופטימאלי בסימפטומים של פיברומיאלגיה, בשילוב של פעילות גופנית וטיפול תרופתי המתאים לסוג כזה של כאבים (לדוגמא: ליריקה, סימבלטה וכו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו