מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- COSTOCHONDRITIS.נטע15/04/2010
שלום
בת 34.5 .
ב-2005 היו לי כאבים בעצם החזה. נשלחתי לרופא (נראה לי כירורג ) שאמר לי שכנראה COSTOCHONDRITIS. ושהכאב יחלוף עם הזמן. לא נתן לי טיפול. רק כתב שאם הכאב יחזור לשוב לביקורת.
ואכן פעם בכמה זמן הכאב חוזר, נראה לי שהכאב בעיקר בלילה. ואחכ הוא נעלם.
האם סוג כזה של דלקת,זה משהו "כרוני" שעלול לחזור אחרי כמה זמן?
מאז לא הייתי שוב אצל רופא, כי הכאב נעלם מעצמו ללא תרופות.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין15/04/2010ליאת שלום
כוסטו- כונדריטיס היא דלקת המערבת את סחוסי הצלעות. הגורם למצב זה אינו ברור ולעיתים התופעה יכולה להופיע כחלק מדלקת מפרקיןם סיסטמית. ניתן לטפל במצב זה על ידי שימוש בתרופות אנטי דלקתיות הניתנות בכדורים ולעיתים כדאי לבצע הזרקה מקומית של סטרואידים לאיזור המודלק. כוסטוכונדריטיס לרוב חולפת, אך עלולה לחזור ולהופיע מפעם לפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בעצם החזה
נטע18/04/2010תודה על תשובתך.
אם אני לא מטפלת כי זה עובר לבד זה בסדר?
איך אפשר לדעת שזה מופיע כחלק מדלקת פרקים? האם בדיקות דם שעשיתי ב2007 הכוללות RF' C3 C4 CRP תקינים יכולים לשלול דלקת פרקים? (הכאב בעצם החזה הופיע בפעם הראשונה ב2005-2006)
תודה!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין18/04/2010ליאת שלום,
אם הבעיה חולפת אז לא נראה שצריך להמשיך ולברר את הנושא. הבדיקות הן ישנות יחסית ואם את ממשיכה לסבול מכאבים כדאי לחזור על הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים
נטע18/04/2010האם יש לי מה לחשוש מSAPHO??
- הכאב בעצם החזה חוזר לפעמים , חוזר ועובר מהר.
- יש לי מאז שאני זוכרת את עצמי בירכיים (רק באיוזר הרגליים)גירודים אך לא יודעת להגיד לך אם הפצעים נראים כמו אקנה. זה יותר מגרד וכשאני מגרדת הפריחה מתעצמת. זה בא והולך. רופאת עור אמרה לי שכנראה אסטמת עור. לא מטפלת בזה.
- יש לי פעם בכמה זמן (יכול להיות פעם בשנה או יותר) כאב בשורש יד שמאל או ימין. כאב שעובר לבד לעיתים עם משחה. האבחנה שנעשתה לפני שנים היא דלקת בגיד.
פעם אחת העצם בשורש כף היד אחת יצאה החוצה קצת ואח"כ נעלמה שוב.
- דלקת פרקים לא ידוע לי שיש לי. מחלה זו מחייבת דלקת פרקים?
האם בדיקות דם (לאיתור דלקת פרקים) תקינה יכולה לשלול מחלה זו? אם כן מה צריך לבדוק?
מודה על תשובתך!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין18/04/2010ליאת שלום,
התיאור שלך אינו מצביע על SAPHO כעל אפשרות סבירה. מצב זה כאמור "דורש" נוכחות ברורה של פריחות עוריות אופייניות וממצאים בעצמות. אין בדיקת דם ספציפית לאבחון של SAPHO אם כי צפוי לגלות עלייה כללית (בלתי ספציפית) במדדי הדלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)