בירור לגבי ספירת דם-wbc

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור לגבי ספירת דם-wbc
    גליה
    15/04/2010

אני נוטלת פלקווניל (פעמיים ביום) בחצי שנה האחרונה, ישנה הטבה במצב הכאבים, וגם הערכים הגבוהים של שקיעת הדם, ראומוטויד פקטור, ה- crp ,השתפרו במידה ניכרת,
    בספירת הדם שעשיתי לפני מספר ימים ה-wbc יצא - 3.8 . לפני הטיפול בפלקווניל (לפני חצי שנה) הערך הנ"ל היה 4.3, ולפני שלושה חודשים הערך עמד על 4.2, מה שאומר שמספר כדוריות הדם הלבנות הולך ופוחת,(בגלל התרופה?).
    מה עושים??- ממשיכים, מפסיקים, מפחיתים...
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בירור לגבי ספירת דם-wbc

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    15/04/2010

ריקי שלום,
    ירידה ברמת הכדוריות הלבנות היא סיבוך נדיר אך רציני של טיפול בפלקווניל. כדאי להתייעץ עם הראומטולוג המטפל ולשקול החלפה של התרופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך,

גליה
    15/04/2010

האמת קצת נלחצתי,
    רק בעוד חודש אני אמורה לפגוש את הראומטולוג,
    האם לדעתך כדאי להפסיק את הטיפול, או להפחית מינון עד למפגש הבא?

ועוד שאלה קטנה אם אפשר,
    במשך שנים עשיתי הליכות יומיומיות, ובתקופה האחרונה הפסקתי לחלוטין, מאחר ודלקת המפרקים התבטאה אצלי בעיקר בכאבים במפרק הברך. מאחר ופחתו קצת הכאבים אני ממעונינת לחדש את ההליכות, האם אתה ממליץ על הליכות במצב זה, או שעלי לוותר?

ובהזדמנות זו המון המון תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    16/04/2010

ריקי שלום,
    הערך של הכדוריות הלבנות שציינת (3.8) אינו קריטי. לדעתי כדאי לחזור על הבדיקה לאחר מספר שבועות (נגיד שבועיים) כדי לראות אם יש המשך מגמה של ירידה או שהמצב יציב. בכל מקרה אני חייב להדגיש שהתשובות הניתנות בפורום הן בעלות אופי כללי בלבד ואינן יכולות להיות תחליף להתייעצות עם רופא שמכיר את כל פרטי המקרה (גם רופא משפחה) ואשר גם בודק אותך.
    לגבי פעילות גופנית - איני רואה שום סיבה להימנע מפעילות כזו - שצריכה להתבצע בצורה הדרגתית ובלי לגרום לכאבים מיותרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו