שיגדון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיגדון
    גרייס
    15/04/2010

שלום,
    שאלתי לכם היא בקשר לתרופה " אלוריל ",אני מעוניין לדעת עד כמה תרופה זו עוזרת?ועד כמה היא מפחיתה את רמת החומצה אורית בגוף? והאם אני חייב לשמור על תפריט אוכל מסויים, שבו רמת החומצה אורית קטנה, או האם אני יכול לאכול כרגיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיגדון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    16/04/2010

אלוריל, או בשמו הגנרי אלופורינול, היא תרופה אשר מעכבת את פעילותו של האנזים האחראי לייצור של חומצה אורית. כתוצאה מכך היא מפחיתה בצורה משמעותית את ייצור החומצה האורית בגוף וגורמת לירידה ברמתו בדם. תרופה זו מהווה טיפול יעיל על מנת למנוע התקפים חוזרים של שיגדון (GOUT) אצל חולים עם רמה מוגברת של חומצה אורית. במקרים עקשניים צריך לעלות למינונים גבוהים של אלוריל כדי להשיג את התוצאה המבוקשת ובמקרים מסויימים גם זה לא עוזר בצורה מושלמת. דיאטה אשר מפחיתה את כמות החומצה האורית הנצרכת במזון יכולה לעזור להוריד את רמת החומצה. באופן כללי, מומלץ לשמור על דיאטה כזו גם כאשר משתמשים באלוריל כדי לשפר את התוצאה . מדובר בהפחתה של מוצרים בשר פנימיים (כבד, מעיים, טחול), יין אדום וכו' וכדאי להתייעץ עם דיאטנית בנושא זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו