תוצאות בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקות דם
    טל
    19/04/2010

שלום, אני בת 35 בריאה בדרך כלל. בימים האחורנים סובלת מכאבים חזקים בגב תחתון, מעט בעליון, וכאבים "מתחלפים" בכל הגוף. רופאת המשפחה שלחה אותי לבצע בדיקות דם ובמקביל נתנה לי כדור (ארקוקסיה 90מ"ג) על מנת להקל על הכאבים.
    בבדיקות הדם הערכים החריגים הבאים:
    CPK=34.00 U/L כאשר הנורמה בין 38-160.
    Iron=28 UG/DL כאשר הנורמה 50-170.
    CRP=55.40 MG/L כאשר הנורמה 0-5, ישנה הערה כי שונו ערכי ההשואה.
    RF=15.34 IU/ML כאשר הנורמה 0-14.
    CMV-IGG=16.2 IU/ML כאשר הנורמה 0-0.39.

קבלתי הפניה לראומטולוג, ואף ניקבע כבר תור (לסוף מאי), אך אשמח לדעת בינתיים מה המשמעות של התוצאות. האם מדובר בתהליך דלקתי חולף? או במשהו שמעיד על בעיה יותר רצינית?

אודה על תשובתך,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    19/04/2010

טל שלום,
    הממצא הבולט בבדיקות הוא העלייה בערכי ה - CRP. מדובר במדד בלתי ספציפי של דלקת אשר עולה בסוגים שונים של דלקות - אבל נוכחותו מעידה על כך שאכן קיים תהליך דלקתית פעיל. יחד עם זאת לא ניתן לקבו על סמך בדיקה זו באיזה סוג של דלקת מדובר - חריפה או כרונית ואפילו לא אם מדובר בדלקת מפרקים. הקליניקה של כאבי גב וכאבים על פני עמוד השדרה מעלה שאלה של דלקת מפרקים המערבות את האיזורים האלו כמו Ankylosing spondylitis. לבירור אפשרות זו יש צורך בבדיקות הדמייה מכוונות לאיזורים הכואבים כמו למפרקי האגן (בעיקר למפרקים האחרויים של האגן) ולחוליות. צילומים רגילים יכולים להיות אבחנתיים בחלק מהמקרים אך בייחוד במקרים חדשים יחסית יש צורך בבדיקות רגישות יותר כמו MRI.
    ליסכום, בשלב זה קשה לקבוע אם מדובר באירוע חולף או בתחילתה של מחלה דלקתית כרונית יותר. יש צורך להשלים את הבירור הראומטולוגי, כולל בדיקות הדמייה וככל הנראה גם לחזור על בדיקות הדם ולראות אם יש מגמה של שיפור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו