דלקת פרקים שגרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים שגרונית
    אלמונית
    22/04/2010

אני בת 45.לאחר כמה חודשים של כאבים ,נפיחות ונוקשות בידיים ברגליים ובצוואר,עברתי מיפוי עצמות.
    המיפוי הראה מוקדים של ארטריטיס מפוזרים בכמה מקומות בגוף ודלקת גידים סימטרית בגפיים העליונות+כל מיני ממצאים לכל אורך עמוד השידרה.הכל בדרגה קלה.
    האם יכול ליהיות דלקת פרקים שגרונית למרות שRF- פחות מ-9.00 וCRP תקין?
    האם ממצב של ממצאים קלים ,ארטריטיס תמיד הולכת לכיוון רגרסיבי ?
    חוץ מ-ESR קצת גבוה(48),הבדיקות שלי תקינות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים שגרונית

הוספת תגובה

• עוד דבר...

אלמונית
    22/04/2010

יש לי פסוריאזיס ומחלת השימוטו,לכן אני חוששת מדלקת פרקים אוטו-אימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    22/04/2010

לאלמונית שלום,
    דלקת מפרקים בהחלט יכולה להתקיים למרות העדר הנוגדן Rheumatoid factor - נוגדן אשר אופייני רק לסוג מסויים של דלקת מפרקים - המכונה דלקת מפרקים שגרונתית. יש לציין שדלקת המפרקים המלווה לעיתים את מחלת הפסוריאזיס, אשר מכונה Psoriatic arthritis, בדרך כלל מאופיינת דווקא בהיעדר הנוגדן הנ"ל, כמו המצב אצלך. העובדה שרמת ה - CRP תקינה אינה שוללת באופן מוחלט דלקת מפרקים, למרות שבדרך כלל צפוי לראות עלייה מסויימת ברמת ה - CRP. בסופו של דבר ההחלטה היא קלינית: הראומטולוג שבודק אותך צריך להחליט אם המפרקים אמנם נראים מודלקים - ולהעזר בבדיקות ההדמייה והמעבדה.
    דלקת מפרקים המלווה פסוריאזיס בהחלט ניתנת לטיפול יעיל אשר מונע את התדרדרות המחלה ומונע היווצרות של עיוות במפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המפורטת

אלמונית
    22/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו