חשש ללופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש ללופוס
    מלי
    25/04/2010

לרופא/ה שלום רב!

אבקש לשמוע את דעתך על תוצאות הבדיקות שלי ומשמעותן. בשל החגים זמן רב אורך עד התור לרופא והייתי מעוניינת לשמוע את דעתך על סמך האינפורמציה שנמצאת בידי.

אני בת 30 נקבה, ילידת הארץ, סובלת מדיכאון חרדה והשמנת יתר
    מקבלת 60 מ"ג פרוזק וכדור דיאנה ביום. במשפחה רקע של סכרת ועודף לחץ דם.

בבדיקת דם שגרתית נמצא ממצא חריג של פריטין ברמה של 1510. יתר התוצאות תקינות ולא היה מלווה בסימפטומים כלשהם. על כן נשלחתי להמשך בירור בבדיקות הדם הבאות נמצא :

ANA שלילי
    ANA TITER 1:160
    IGG 1480
    ויראלי שלילי
    ALKP 138
    ALT AST תקינים
    תפקוד כבד תקין
    טרנספרין 363
    TSH 0.77
    CRP 2.49
    ברזל 74
    כלוסטרול 247
    TG 143
    HB 11.7
    טסיות 430

בצילום חזה הכל היה תקין אולם באולטראסאונד בטן עליונה נמצא כבד מוגדל בגודל 15.7.

בבדיקות דם הבאות שנערכו נבדק שוב הפריטין ונמצא עדיין גבוה אך פחות מבפעם הקודמת 235.9

כמו כן, נמצא:

Q FEVER –IgG חיובי

Q FEVER –IgM שלילי

ADENO VIRUS-IgG חיובי

ADENO VIRUS-IgM שלילי

DNA (ds) Ab 32.6 low positi

מה ניתן להבין מהתוצאות?
    האם הדבר מכוון לאפשרות שיש לי לופוס?

תודה רבה!
    מלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש ללופוס

הוספת תגובה

• מלי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    25/04/2010

אבחנה של זאבת-לופוס מתבססת על שילוב של תלונות/ממצאים בבדיקה גופנית/בדיקות מעבדה. אנו לא מאבחנים את זאבת אך ורק על רקע בדיקות דם. יתר על כן אנו ממליצים לא להזמין בדיקות מיוחדות אלו אם אין חשד שמבוסס על סיפור החולה וממצאים בבדיקה גופנית.
    ANA 1:160 הוא חיובי- זאת בדיקה חשובה לגילוי מחלות אוטואימוניות ביניהן זאבת-לופוס. כאשר נוגדנים ל-DNA חיובים שה עוד מעלה החשש לזאבת.
    רמת פריטין גבוהה יכולה לנבוע ממחלות רבות.
    לאחרונה בקבוצת מחקר שלי מצאנו שרמת פריטין יכולה להיות מוגברת בזאבת-לופוס גם. רמת פריטין עולה גם בתהליך דלקתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר גודארד :-)

מלי
    25/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו