מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראומטולוגי או אורתופדימיכל27/04/2010
הבעיה שלי ארוכה ומיגעת.
כבר שנים שאני סובלת ממיחושים שבאים והולכים- כאבים בבטן, כאבים בגפיים שמשתקים אותי למספר ימים ואני בקושי יכולה ללכת... את כל הבדיקות האפשריות עברתי (סי.טי אולטראסאונד, נוגדנים ראומטיולוגים שונים ומשונים), הכל נשלל, כביכול הוכרזתי כחולת פיברומיאלגיה, אבל מודה ומתודה שאני לא קונה את זה משום שנשארו סימני שאלה רבים ובעיקר סבל אחד ארוך ומתמשך.
משום מה, רוב הרופאים שבדקו אותי בזמן שסבלתי מהתלקחויות של כאב בחרו תמיד להתעלם ממצאים שחוזרים על עצמם שוב ושוב בבדיקות הדם שלי-
ESR גבוה- תמיד מעל 40, CRP 7.5 בזמן כאבים ויורד כשאני מרגישה טוב, ובמצב רגיל הWBC שלי זה 4 ובזמן התקף כאבים עולה ל7.
כדי למקד את השאלה, אספר את הבעיה הנוכחית-
לפני שנה בדיוק נתקפתי כאבים איומים בברך שמאל. אורתופד בדק אותי וטען כי קרעתי את המניסקוס (אני לא ספורטאית ואפילו לא מתקרבת לכך). תמונת הדם הייתה כמו שתיארתי, גם הייתי עם חום של 38. שבועיים אחרי כן, ללא טיפול, התהלכתי כרגיל כאילו דבר לא קרה.
היום, שנה אחרי אותו מקרה, החלו שוב כאבים בברך, הפעם הברך הימנית, וכרגיל אני משותקת ולא מסוגלת ללכת. תמונת הדם באופן מפתיע שוב זהה לזו שהיתה לפני כשנה (אני עושה בדיקות דם בין לבין וזה אכן משתנה). ושוב פעם אורתופד טוען שקרעתי את המניסקוס מבלי שביצעתי אף תנועה לא נכונה.
האם הבעיה שלי אורתופדית או ראומטולוגית?? האם סימפטומים אלו מתאימים לפיברומיאלגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין28/04/2010מיכל שלום
פיברומיאלגיה אינה מסבירה עלייה במדדי הדלקת, אינה מסבירה חום ואינה מסבירה כאב ממוקם בברך אחת. האופי ההתקפי של הכאב ונוכחות סמני דלקת מעלים את האפשרות של מחלת מפרקים דלקתית התקפית מסוג זה או אחר וכדאי לשוב ולהתייעץ עם ראומטולוג בשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי היום אצל אורתופד ברך
מיכל29/04/2010נשלל כל מקור אורתופדי, והאורתופד אומר שהכאב בברכים הוא ממקור של שריר. כעת הבירור ממשיך להיות ראומטולוגי בגלל תמונת הדם שמראה דלקת. אילו מצבים ראומטולוגים כוללים דלקות חריפות חוזרות בשרירים?? רצוי לציין שהמפרק נקי לחלוטין לפי דעתם של האותופדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין02/05/2010מיכל שלום,
מחלה ראומטולגית דלקתית אינה חייבת לערב דווקא את השרירים אלא עלולה לפגוע בסחוס, בגידים וכו'. יש מחלות ספציפיות שאכן פוגעות דווקא בשריר (פולימיוזיטיס, דרמטומיוזיטיס) אך מדובר במחלות לא שכיחות עם ביטויים של פגיעה בתפקוד השריר (חולשת שרירים וממצאים בבדיקות EMG, בבדיקות מעבדה ובביופסיה של השריר). אחת הבדיקות הבסיסיות לאבחנה כזו היא בדיקת ה - CPK בדם - אנזים זה כמעט תמיד יהיה מוגבר מאד בנוכחות דלקת שרירים ואם רמתו תקינה האבחנה מוטלת בספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהסאגה ממשיכה:
מיכל14/05/2010דר' שלום
אני מאוד זקוקה לחוות דעתך משום שהייתי אצל ראומטולוג אתמול ועכשיו אני מבולבלת לחלוטין....
כזכור- אני סובלת בשנה האחרונה מכאבים חריפים בברכיים, כשהדבר היחיד שמצאו זה ESR גבוה של 40 , לפעמים CRP עולה, וחולשה רבה מתלווה לתקופות שבהם יש כאבים. כשאני עם כאבים חריפים אורתופדים כלליים שרואים אותי אומרים שזה קרע ספונטני של מניסקוס, ואחרי כמה שבועות כשיש יעוץ עם אורתופדים מומחים לברך הם שוללים כל מקור מפרקי וטוענים שזה שריר. בבדיקת CPK הכל תקין.
ראומטולוג שראה אותי אתמול (כמה חיכיתי לתור הזה..) טוען שהפטלה של הברך ממוקמת גבוה מדי, הקוואדריספס חלש, וזה גורם לדלקות בברך. בקשר לעיתוי שלהן, החום, החולשה, תמונת הדם- הכל אקראי או יכול להיות שזה וירוס. כשהסברתי לראומטולוג שאורתופדים מומחים לברך מוצאים שהברך תקינה, הוא סינן קללה ובקיצור- נופנפתי.
מאחר והבעיה לא מסתיימת והכאבים נמשכים, למי אני אמורה לפנות עכשיו? לעוד אורתופד ברך? לעוד ראומטולוג?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמותת מפרקים צעירים
עמותת מפרקים17/05/2010שלום,
קראתי את ההודעה שלך ולפי התיאור שלך זה באמת מזכיר דלקת מפרקים שגרונית כדיי שתפני לראומטלוג . במקביל נשמח באם תצטרפי לעמותת מפרקים צעירים . עמותה ללא תשלום דמי חבר ובעלת רצון עז לעזור לחולים בגילאי 18-50 שחולים בדלקת מפרקים שגרונית . תוכלי לקבל תמיכה ועצות מחולים כמוך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)