פסוריאזיס ומחלת פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסוריאזיס ומחלת פרקים
    שולמית אטדגי
    28/04/2010

ליועץ שלום
    אני סובלת ממגון של מחלות בין השאר מחלת פרקים המוגדרת כפוליארטרלגיה ללא סמנים ספציפים כמו ANF CRP יש לי על כפות הרגליים קילוף טורדני ועקשני תמהנ י אם בספרות הרפואית יש עדות לפוריאזסיס של כפות הרגלים בלבד ( אין לי במקומות אחרים תופעה דומה לא על מרפקים ולא במקומות אחרים) מטעמים טיפשיים נמנעתי מלחשוף את כפות הרגלים גם כש הייתי תחת אישפוז לשום רופא נהפוך הוא תמיד השתדלתי להסתירם למרוח קרם שומני כדי לטשטש את המראה הלא נעים לאחרונה הדבר התחיל להטריד אותי כי בעצם זה יכול להוות סמן בפני עצמו ברור לי שעלי לפנות שוב לראומטולוג בכל זאת מבקשת לדעת ברמה העקרונית אם קימת תופעה כזו בכפות רגליים בלבד בהקשר לדלקת פרקים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס ומחלת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    28/04/2010

שולמית שלום
    יש מקרים של מעורבות עורית הכוללת רק את כפות הרגליים (עם או בלי הידיים). זה יכול להופיע בפסוריאזיס אך גם במצבים אחרים כמו בדלקת מפרקים ריאקטיבית (תגובתית). כדאי להתייעץ עם רופא עור לגבי מהות הפריחה ואז לראות באיזה מידה היא קשורה לבעייה המפרקית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו