מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלטה וליריקה בפיברומיאלגיהזהבה אלון-תמר28/04/2010
(כנראה לד"ר אבלין)
מספר שאלות: 1. האם ליריקה וסימבלטה הן בסל הבריאות להתווית פיברומיאלגיה? אני שואלת כי בכללית אני משלמת 200 ש"ח כל חודש על סימבלטה. ושמעתי שבמכבי סימבלטה מסובסדת לחולי פיברו' וגם למי שסובל מדכאון- (לא יודעת אם באותו סכום), ואילו בכללית אמרו לי שרק כאב נאורופתי- מקבלים ללא תשלום. כתבתי מכתב בו הסברתי כי התרופה ממילא לא מטפלת בנאורופתיה עצמה אלא בסימפטומים של כאב כתוצאה מכך, אז למה לא לאשר למי שגם יש לו כאב, כנראה בגלל ליקוי נאורולוגי אחר, הגם שלא רואים נזק מובחן לעצב. התשובה- שלילית. איך ניתן לדחוף את אישור הסימבלטה (ואולי גם ליריקה) להתווית פיברומיאלגיה?
----2. אני לוקחת סימבלטה כתשעה חודשים- 60 מ"ג ליום, ומלבד הקלונקס שלקחתי בזמנו - ועזר לעוויתות שרירים, זאת התרופה היחידה שמשפיעה עלי לטובה. לקח כמה חודשים עד שהרגשתי השפעה (פלוטין לעומת זאת לא עזר כמעט אבל לקחתי רק 30 מ"ג חצי שנה). אני מניחה שאולי המחלה קשורה אצלי לדיכאון שסבלתי ממנו בעבר- וגם למאמץ יתר ולחצים נוספים בחיי.
---- השאלה שלי היא מה דעתך לגבי המשך שימוש בתרופה? האם היית ממליץ להמשיך לקחת סימבלטה באופן קבוע, גם במשך שנים? האם לא יכול להיווצר מצב שהתרופה מפסיקה להשפיע, כלומר יש טולרנס? מה לגבי התמכרות? האם היית ממליץ להוריד מינון או לעשות הפסקה? מה ידוע לגבי מצב בו מנסים לחזור לסימבלטה אחרי שנעשתה הפסקה? ידוע לי שיש תרופות פסיכיאטריות שמהלך כזה יכול לגרום לכך שבשימוש הבא- התרופה תפסיק להיות אפקטיבית.
כלומר - איך היית מנטר את השימוש ארוך הטווח בסימבלטה? אמנם יש לי רופאת משפחה שרושמת לי את התרופה, וכמובן שאפשר ללכת לפסיכיאטר, אבל אני מעוניינת לשמוע ממך ספציפית לגבי הניסיון שלך עם חולי פיברומיאלגיה. (זה אגב עזר לי לכאבים בכתפיים, אבל לא לתחושת השריפה בגב, ולא לעייפות וחוסר ריכוז)
האם יש דרך אחרת להעלות רמת נוראדרנלין / סרוטונין באופן טבעי? ממה נובעת הירידה ברמותיהם.
--- מה דעתך על ליריקה? מתי ממליצים על ליריקה לחולי פיברו'? לעומת המלצת סימבלטה? האם זה תלוי במאפיינים של סימפטומים מסויימים?
רוב תודות לך / לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין28/04/2010זהבה שלום
הן ליריקה והן סימבלטה רשומות בארץ כטיפול לפיברומיאלגיה אך אינן כלולות בסל הבריאות באינדיקציה הזו, כך שהקופות אינן מחוייבות לספק את התרופה. מכאן והלאה הנושא תלוי במידת שיתוף הפעולה של כל קופה וכל רופא משפחה. בפועל חולים לא מעטים מקבלים בסופו של דבר אישור אבל רק לאחר בקשות חוזרות ומנומקות.
אין הגבלה עקרונית לגבי משך הטיפול בסימבלטה אך אם קיים רושם קליני שיעילות הטיפול פחתה או שיש תופעות לוואי, ניתן לרדת במינון עד להפסקתו. מצד שני אם הטיפול ממשיך להועיל - אין סיבה להפסיק.
אין דרך טבעית ספציפית להשיג את האפקט של העלאת סרוטונין ונוראפינפרין. רמוטיב היא תרופה טבעית שמשיגה תוצאה דומה, אבל יעילותה בפיברומיאלגיה אינה מוכחת. ליריקה היא בהחלט חלופה טובה במקרים שלא מערבים דיכאון. קיימת גם אפשרות לשלב את הטיפול בליריקה ובסימבלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)