שכיחות ANA חיובי אצל ספורטאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיחות ANA חיובי אצל ספורטאים
    שירה
    02/05/2010

שלום רב
    קראתי לא מזמן על מחקר אוסטרלי שמצא שכיחות של פי 4 בבדיקת ספורטאים מאשר באוכלוסיה הכללית הייתי מעונינת ב התיחסותכם לנושא מאחר ואני ספורטאית (מכון כושר,ריצה של רבע מרתון 4 פעמים בשבוע)ולאחרונה התגלה בבדיקת הדם ANA חיובי ושאר הבדיקות תקינות לחלוטין(ועברתי את כל הבדיקות האפשריות לדעתי ע"י ראומוטולוג) האם יש עינין להפחית בספורט בעקבות כך?האם הANA חיובי הוא הפיך ?
    אני מצטטת מהמאמר ?

ידוע כי אימון גופני מאומץ גורם לחוסר חיסוני. אכן נמצאה רמה נמוכה של IgG3, אשר ידוע כבעל תפקיד בלחימה כנגד זיהומים נשימתיים נגיפיים. בנוסף, רמה גבוהה יחסית של EBV פעיל נמצאה בקרב הספורטאים. שני ממצאים מפתיעים הינם השכיחות הגבוהה של היפוגליקמיה ושל ANA חיובי. היפוגליקמיה ניתנת למניעה על ידי הקפדה על מילוי מאגרי הסוכר לאחר אימון. באוכלוסיית המחקר, ANA חיובי בשכיחות הגבוהה פי 2-4 מאשר באוכלוסיה האוסטרלית הכללית (5%-10%). הסיבה המשוערת הינה הרס הרקמות על ידי המאמץ הגופני, אשר חושפת אנטיגנים חבויים למערכת החיסון

אשמח לתשובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שירה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    02/05/2010

לא ידוע לי על הקשר בין עליה ב-ANA וספורט.
    כאשר יש עליה משמעותית ברמת ANA- יש חשד למחלה אוטואימונית.
    יחד עם זה ברמה נמוכה- ANA יכול להימצא גם באוכלוסיה הבריאה. ככל שעולים בגיל גם עולה השכיחות של ANA חיובי חלש ל-5% האוכלוסיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו